Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία για Γονείς», με θέμα την επαγγελματική ανάπτυξη των εφήβων Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία για Γονείς», με θέμα την επαγγελματική ανάπτυξη των εφήβων
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία για Γονείς», με θέμα την επαγγελματική... Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία για Γονείς», με θέμα την επαγγελματική ανάπτυξη των εφήβων

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία για Γονείς», με θέμα την επαγγελματική ανάπτυξη  των εφήβων

Γ. Πατούλης «Σκοπός μας η πρόληψη σε θέματα υγείας όλων των ομάδων του πληθυσμού μέσω της ορθής ενημέρωσης»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η συνάντηση του Προγράμματος Υγείας «Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία για Γονείς», το οποίο οργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από την Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», υπό την αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα  Youtube περισσότερα από 140 άτομα.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης προσκεκλημένος να συμμετέχει στη διαδικτυακή συνάντηση ευχαρίστησε τους Ομιλητές-Ψυχολόγους κ. Αριστείδη Λορέντζο και την κα Βασιλική  Μπούμπα, καθώς και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Άρτεμις Τσίτσικα για την οργάνωση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης, ανέφερε: «Με τη σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία για Γονείς», επιτυγχάνεται η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση των εφήβων. Οι γονείς σε αυτή την διαδικασία παίζουν πολύ σημαντικό ρολό, λειτουργώντας ως πρότυπο ενός μελλοντικού ενήλικα. Έχουν σημαντικό καθήκον να είναι αρωγοί στην επίτευξη των στόχων ανάπτυξης των εφήβων, οι οποίοι ζουν την μετάβασή τους στην ενήλικη ζωή».

Στο γεγονός αυτό συμμετείχε η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία και συντόνισε την διαδικτυακή εκδήλωση. Έδωσε επίσης το στίγμα του σκοπού και της δράσης του Δικτύου και τοποθετήθηκε επί των θεμάτων, με την ιδιότητα της Ψυχολόγου.  

Στην εκδήλωση υπήρξε αρκετή συμμετοχή, καθώς και έντονη αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων. Μετά από την παρουσίαση της θεματολογίας τέθηκαν αρκετά ερωτήματα όσον αφορά τις δυο θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν από τους Ψυχολόγους-Ομιλητές.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την σημαντικότητα της θεμελίωσης συνθηκών, που θα βοηθήσουν τους εφήβους στην μετάβασή τους προς την ενήλικη ζωή, καθώς και τον ρόλο και τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν κατά την διαδικασία αυτή οι γονείς τους.

Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως σκοπό, να ενημερώσουν τους Δήμους-Μέλη του Δικτύου για την στήριξη προγραμμάτων, τα οποία θα ωφελήσουν και θα συμβάλλουν στην προώθηση της υγείας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Προφανώς στους συμπολίτες μας εντάσσονται και οι έφηβοι, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας.  Μέσω αυτής της δράσης προσπαθούμε  να αναγνωρίσουμε και να αναλύσουμε τα εμπόδια με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, κατά την μετάβαση τους προς την ενηλικίωση. Ο σκοπός μας είναι η επαγγελματική αλλά και η ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, που μετέπειτα θα τους καθορίσει κοινωνικά λειτουργικούς, τόσο προς τον εαυτό τους, αλλά και προς τον κοινωνικό τους περίγυρο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!