Gen Z – Αφήνει τις μετοχές meme και στρέφεται στο metaverse Gen Z – Αφήνει τις μετοχές meme και στρέφεται στο metaverse
Ποιες μετοχές επιλέγουν οι 20άρηδες Η Gen Z, οι νέοι που γεννήθηκαν εκεί κοντά στο 2000, είχαν επιδείξει έναν πολύ μεγάλο ενθουσιασμό αναφορικά με... Gen Z – Αφήνει τις μετοχές meme και στρέφεται στο metaverse

Ποιες μετοχές επιλέγουν οι 20άρηδες

Η Gen Z, οι νέοι που γεννήθηκαν εκεί κοντά στο 2000, είχαν επιδείξει έναν πολύ μεγάλο ενθουσιασμό αναφορικά με τις μετοχές meme, δηλαδή τους τίτλους εκείνους, των οποίων οι αποδόσεις καθορίζονται από σχόλια στα social media…

Ωστόσο, η όρεξη αυτή έχει περιοριστεί και οι 20ρηδες στρέφοντας πλέον σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα και το metaverse.

Σύμφωνα με έκθεση της Apex Fintech Solutions, η κορυφαία μετοχή μεταξύ των εκπροσώπων της Gen Z το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους ήταν η Tesla

Η AMC Entertainment υποχώρησε από την πρώτη θέση στην κατάταξη των κορυφαίων 100 μετοχών για πρώτη φορά μετά από αρκετά τρίμηνα, στο Νο. 3, αναφέρει η έκθεση, η οποία ανέλυσε περισσότερους από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς Gen Z.

Το GameStop υποχώρησε κατά πέντε θέσεις στο Νο. 11, ενώ η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ContextLogic υποχώρησε 35 θέσεις στο Νο. 56 και η βιοφαρμακευτική εταιρεία Ocugen Inc έπεσε 41 θέσεις στο Νο. 91.

Η startup ηλεκτρικών οχημάτων Rivian Automotive Inc η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο, έκανε το ντεμπούτο της στην 44η θέση και η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων NIO κατείχε τη θέση Νο. 8 και η Ford Motor Co ήταν στην 19η θέση.

Οι μετοχές της μητρικής Facebook Meta Platforms Inc ανέβηκαν μερικές βαθμίδες στο Νο. 12, ενώ η Roblox ανέβηκε 36 θέσεις στο Νο. 36.

Το metaverse γενικά αναφέρεται σε κοινόχρηστα περιβάλλοντα εικονικού κόσμου στα οποία οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας συχνά την εικονική πραγματικότητα ή την επαυξημένη πραγματικότητα.

Οι εταιρείες πληρωμών ήταν επίσης δημοφιλείς στους νέους επενδυτές, με την Paypal Inc να σημειώνει άλμα 9 θέσεων από το τρίτο τρίμηνο στο Νο. 19, ενώ η Block που παλαιότερα ονομαζόταν Square, ήταν σταθερό στο Νο. 25.

ot.gr

error: Content is protected !!