Τα μυστικά για τις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ» – Οι ευκαιρίες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων Τα μυστικά για τις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ» – Οι ευκαιρίες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Εξοικονομώ 2021 ύψους 632 εκατ. ευρώ, με τους ιδιοκτήτες προς το παρόν να μη «σπεύδουν» να ολοκληρώσουν την αίτηση... Τα μυστικά για τις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ» – Οι ευκαιρίες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Εξοικονομώ 2021 ύψους 632 εκατ. ευρώ, με τους ιδιοκτήτες προς το παρόν να μη «σπεύδουν» να ολοκληρώσουν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα. Οπως προκύπτει από στοιχεία που έχει αποκλειστικά στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, στο σύστημα συνολικά εισήλθαν 27.121 πολίτες.

Από αυτούς, ολοκλήρωσαν τη διαδικασία οι 7.107, καταχώρισαν τα βασικά στοιχεία 17.812, πρόταση παρεμβάσεων υπέβαλαν 1.719, ενώ πήγαν στο επόμενο στάδιο της αποδοχής ή απόρριψης 483.

Οπως εξηγούν πηγές στον «Ε.Τ.», το τρέχον πρόγραμμα διαφέρει σημαντικά από τα άλλα, καθώς σε αυτό οι ιδιοκτήτες δεν καλούνται να κάνουν γρήγορα «κλικ» ώστε να επιτύχουν την ένταξή τους. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων, άλλωστε, θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, με το υπουργείο να δέχεται όμως πιέσεις να δοθεί πίστωση χρόνου.

Ακτινογραφία

Τι συνέβη όμως ανά περιοχή; Πρωτιά στις υποβληθείσες αιτήσεις έχει η Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι από το σύστημα προκύπτει να έχουν καταχωρισθεί 629 υπαγωγές. Ακολουθεί η Αχαΐα με 392, τη σκυτάλη παίρνει η Αρτα με 350 αιτήσεις, έπονται τα Ιωάννινα με 341 και την πεντάδα κλείνει η Λάρισα με 313.

Θήρα, Ικαρία και Τήνος έχουν υποβάλει από μία αίτηση μέχρι στιγμής. Ακολουθεί η Κάρπαθος με 2 αιτήσεις, τη σκυτάλη παίρνουν η Θάσος και η Λήμνος με τέσσερις, ενώ από 5 υπαγωγές έχουν σημειωθεί σε Ζάκυνθο και Λασίθι.

Στην Ανατολική Αττική, τώρα, έχουν υποβληθεί 106 αιτήσεις, στη δυτική 50 και στα νησιά του Αργοσαρωνικού 23. Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών έχει μέχρι στιγμής 101 υπαγωγές, ο Δυτικός Τομέας 140, ο Κεντρικός Τομέας 221, ενώ ο Νότιος Τομέας 140. Στον Πειραιά, οι αιτήσεις ανέρχονται στις 90.

Στόχος

Σκοπός του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να αναβαθμιστούν για πρώτη φορά περί τις 50.000 κατοικίες, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο, με μια πιο δίκαιη διαδικασία, και για αυτόν το λόγο, θεσπίστηκαν ενεργειακά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Οι σημαντικότερες αλλαγές, σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, αφορούν στην κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας, στην αξιολόγηση των αιτήσεων, στη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων αξιολόγησης και στη δημιουργία λίστας επιλαχόντων. Για πρώτη φορά δημιουργείται ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ λαμβάνεται ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ.

Ως σημαντικότερο κριτήριο για τη βαθμολόγηση των αιτήσεων, ορίζεται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων σε ποσοστό 50% και ακολουθεί το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα σε ποσοστό 15%. Για νοικοκυριά με ατομικά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ και με οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η επιδότηση ανέρχεται στο 75%. Για τα νοικοκυριά αυτά, παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης άτοκου δανείου με εγγύηση του Δημοσίου για το ποσοστό της ίδιας συμμετοχής.

Οι παρεμβάσεις που δίνουν τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και αναβαθμίζουν σημαντικά την κατοικία ενεργειακά είναι οι μονώσεις, τα ηλιακά για ζεστά νερά χρήσης και η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης με αυτόνομη, όπως Λέβητας Φυσικού Αερίου ή Αντλία Θερμότητας.

Για την επιλογή των παρεμβάσεων, θα χρειαστεί η συμμετοχή ενός έμπειρου ενεργειακού επιθεωρητή.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται για αίτηση κάποιος σε κατοικία που την έχει κάνει δωρεάν παραχώρηση ή τη νοικιάζει, η επιχορήγηση είναι 40% και δεν εξαρτάται από το εισόδημα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στα εμβληματικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Χρηματοδοτείται με 632 εκατ. ευρώ και συνολικά αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ, με τη μέση εκτιμώμενη επιδότηση να διαμορφώνεται σε ποσοστό 62% επί της συνολικής δαπάνης.

Κατοικίες που επιδοτούνται

Στπ πλαίσιο του προγράμματος υπάρχουν 2 διακριτοί τύποι αιτήσεων:

ι. Αίτηση μεμονωμένου διαμερίσματος ή μονοκατοικίας.

ιι. Αίτηση πολυκατοικίας (συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων των διαμερισμάτων ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία).

Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι επιλέξιμες οι ιδιοκτησίες του κτηρίου που δεν χρησιμοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστημα στο ισόγειο κτιρίου).

Παρεμβάσεις

Οι παρεμβάσεις, που υποβάλλονται με την αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα, προκύπτουν βάσει των συστάσεων του Ενεργειακού Επιθεωρητή και αφορούν αποκλειστικά στις ακόλουθες κατηγορίες επιλέξιμων παρεμβάσεων:

* Αντικατάσταση κουφωμάτων.

* Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης.

* Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης.

* Σύστημα ZNX με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

* Λοιπές Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης (smart home, αναβάθμιση φωτισμού).

Κριτήρια αξιολόγησης

Τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής θα είναι τα ακόλουθα:

* Κόστος εξοικονόμησης ενέργειας 50%.

* Εισόδημα/μέλος οικογένειας 14%.

* Βαθμοημέρες θέρμανσης 7%.

* Ενεργειακή κλάση βάσει Α’ ΠΕΑ 5%.

* Παλαιότητα κατασκευής 3%.

* ΑΜΕΑ 7%.

* Μονογονεϊκή οικογένεια 7%.

– Πολύτεκνοι 7%.

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία.

Το εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα/ επικαρπία/ψιλή κυριότητα) του αιτούντα θα πρέπει να υφίσταται κατά το έτος αναφοράς του προγράμματος (φορολογικό έτος 2020), όπως και κατά την υποβολή της αίτησης. Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων δικαιούχων εμπράγματων δικαιωμάτων (συγκυρίων) σε επιλέξιμη κατοικία: αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας γίνεται από έναν εκ των συγκυρίων, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει μόνον ο συγκύριος που την ιδιοκατοικεί. Αν η κύρια χρήση τής υπό αίτηση κατοικίας αφορά σε έτερο πρόσωπο μη συγκύριο (δωρεάν παραχώρηση/ενοικίαση), δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει οποιοσδήποτε εκ των συγκυρίων με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας/επικαρπίας (όχι ψιλή κυριότητα).

Η κύρια χρήση της κατοικίας καταγράφεται στα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του χρήστη εντός των τελευταίων 3 ετών, με προτεραιότητα το έτος αναφοράς (φορολογικό έτος 2020). Σε περίπτωση που από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, για το έτος αναφοράς προκύπτει ότι το ακίνητο δεν ήταν σε χρήση (κενό διαμέρισμα, κενή μονοκατοικία) το εν λόγω φορολογικό έτος, για την πιστοποίηση της κύριας χρήσης κατοικίας θα χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα δικαιολογητικά ενός εκ των δύο προηγούμενων φορολογικών ετών. Εάν η κατοικία έχει αποκτηθεί μετά τις 31.12.2020 (πρόσφατη απόκτηση ακινήτου), θα ζητηθεί έγγραφη δέσμευση για την κύρια χρήση της κατοικίας.

Στις ενοικιαζόμενες κατοικίες εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού 1407/2013 της Επιτροπής Ε.Ε. για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis), όπου καθορίζονται τα όρια σώρευσης.

Δεν είναι επιλέξιμες κατοικίες με χρήση βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ο χαρτο…πόλεμος για διαμερίσματα

Τα δικαιολογητικά για υποβολή αίτησης διαμερίσματος είναι:

1 Οικοδομική Αδεια ή/και άλλο αντίστοιχο/πρόσθετο νομιμοποιητικό έγγραφο (όπως υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών).

2 Λογαριασμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

3 Εάν η διεύθυνση που αναγράφεται στα δικαιολογητικά που προσκομίζονται δεν ταυτίζεται με τη σημερινή διεύθυνση του ακινήτου, απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση βεβαίωσης από τον οικείο ΟΤΑ, από την οποία να προκύπτει η ταυτοποίηση του ακινήτου (στην περίπτωση διαμερίσματος ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία η βεβαίωση ΟΤΑ είναι 1 και ενιαία και υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο).

4 Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ ΠΕΑ) (στην περίπτωση διαμερίσματος ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία το Α’ ΠΕΑ πολυκατοικίας υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο).

5 Φωτογραφική αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης των τμημάτων και επιφανειών του ακινήτου στα οποία προτείνονται παρεμβάσεις. Υποβάλλονται ηλεκτρονικά κατ’ ελάχιστον 5 ηλεκτρονικά αρχεία μορφής .jpeg

6 Σε περίπτωση που η κατοικία ενοικιάζεται, υποβάλλεται από τον αιτούντα (πλήρη κύριο/ επικαρπωτή) δήλωση συμμόρφωσης με τον κανονισμό De Minimis, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΧ.

7 Στην περίπτωση που ο υπόχρεος φορολογικής δήλωσης ή/και η σύζυγος είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, υποβάλλονται επιπρόσθετα:

α) Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας (CERTIFICATE OF TAX RESIDENCE), το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί, υπογραφεί και σφραγισθεί από την αρμόδια φορολογική αρχή της κατοικίας του.

β) Φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2020, που έχει υποβληθεί στη χώρα Φορολογικής Κατοικίας.

Τα ανωτέρω α’ και β’ δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλονται συνοδευόμενα από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα από αρμόδια αρχή.

8 Σε περίπτωση που νομίμως προκύπτει η μη υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 σύμφωνη με το σχετικό Υπόδειγμα βάσει της εγκυκλίου ΔΕΑΦ Α 1138225 ΕΞ 2018 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με το Παράρτημα Χ, καθώς και δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, για τη διαπίστωση από τον Φορέα Υλοποίησης ότι πληρούνται τα κριτήρια του προγράμματος. Η Υπεύθυνη Δήλωση πρέπει να φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του δηλούντος.

9 Στην περίπτωση που ο αιτών δεν είχε εμπράγματο δικαίωμα επί του ακινήτου και για πρώτη φορά αποκτήθηκε τέτοιο δικαίωμα μετά την 31η.12.2020, υποβάλλονται επιπρόσθετα:

α) Ο τίτλος ιδιοκτησίας.

β) Το πιστοποιητικό μεταγραφής από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο ή το πιστοποιητικό καταχώρισής του στα κτηματολογικά φύλλα του οικείου Κτηματολογικού Γραφείου.

γ) Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986 του αιτούντος (Παράρτημα ΧΙ), όπου δηλώνεται ότι το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία είτε από τον ίδιο είτε από τρίτο πρόσωπο, δηλώνοντας επίσης το ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ του προσώπου αυτού.

Επισημαίνεται ότι για την υποβολή αίτησης θα πρέπει να προηγηθεί η καταχώριση/τροποποίηση της δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων Ε9.

10 Σε περίπτωση που ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας ή η σύζυγος υπόχρεου και τα εξαρτώμενα τέκνα διαθέτουν αναπηρία σε βαθμό τουλάχιστον 67%, υποβάλλεται η «Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας», που εκδίδεται από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.

11 Σε περίπτωση πολυτεκνικής ιδιότητας, υποβάλλεται Πιστοποιητικό Πολυτεκνικής Ιδιότητας με ψηφιακή υπογραφή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

Συνολικές αιτήσεις ανά κατάσταση

 ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΤΗΣΗΣΑΙΤΗΣΕΙΣ
Καταχώριση βασικών στοιχείων αίτησης17.812
Καταχώριση πρότασης παρεμβάσεων1.719
Αποδοχή/απόρριψη της πρότασης παρεμβάσεων483
Αίτηση υποβληθείσα7.107
Σύνολο27.121

Υποβληθείσες αιτήσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΑΙΤΗΣΕΙΣΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣΕΠΙΛΕΞΙΜΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ2574.903.9614.695.9383.082.573
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ1062.111.9511.930.1441.227.362
ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ581.147.4001.120.064722.782
ΑΡΚΑΔΙΑΣ41853.525782.682498.690
ΑΡΤΑΣ3506.316.1626.068.8143.903.137
ΑΧΑΪΑΣ3927.266.8786.881.5424.376.671
ΒΟΙΩΤΙΑΣ1432.822.3172.740.1791.705.556
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ1011.845.8231.721.8991.007.894
ΓΡΕΒΕΝΩΝ27537.158536.556349.307
ΔΡΑΜΑΣ1122.036.1701.999.2221.253.247
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ501.002.487959.021622.264
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ1402.282.5272.163.7821.356.179
ΕΒΡΟΥ901.655.0261.643.4521.025.712
ΕΥΒΟΙΑΣ1122.331.2602.035.1701.294.783
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ40765.968741.163463.517
ΖΑΚΥΝΘΟΥ5144.826115.93670.856
ΗΛΕΙΑΣ1112.200.8352.097.8391.343.968
ΗΜΑΘΙΑΣ1893.407.1443.379.1902.202.337
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ2073.976.2693.767.9372.331.333
ΘΑΣΟΥ476.07575.89548.329
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ36699.561668.508442.092
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ62910.098.0099.677.4486.059.687
ΘΗΡΑΣ111.00510.2504.100
ΙΚΑΡΙΑΣ115.41512.2364.894
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ3416.052.8845.978.7973.804.831
ΚΑΒΑΛΑΣ911.729.3181.714.5911.078.399
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ1923.757.7503.733.2642.509.414
ΚΑΡΠΑΘΟΥ246.17646.17630.516
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ651.271.7101.256.977834.576
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ2213.180.1673.015.9841.851.375
ΚΕΡΚΥΡΑΣ15258.234236.695141.774
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ8151.691127.91782.788
ΚΙΛΚΙΣ31607.708605.906400.112
ΚΟΖΑΝΗΣ1352.668.0102.641.3431.732.736
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ781.645.5821.591.7681.024.421
ΚΩ15379.608266.460174.815
ΛΑΚΩΝΙΑΣ24495.505467.792291.140
ΛΑΡΙΣΑΣ3136.093.5975.896.5653.793.949
ΛΑΣΙΘΙΟΥ5109.66893.69656.999
ΛΕΣΒΟΥ17352.538349.176222.194
ΛΕΥΚΑΔΑΣ24451.284398.463269.984
ΛΗΜΝΟΥ489.83278.00850.405
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ2274.171.1634.098.6512.592.482
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ50940.757858.354527.688
ΝΑΞΟΥ9159.289138.18484.056
ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ23369.379342.573211.448
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ1402.337.3082.146.3031.315.877
ΞΑΝΘΗΣ37693.240649.840400.668
ΠΑΡΟΥ10206.007192.238132.818
ΠΕΙΡΑΙΩΣ901.446.5131.393.490885.511
ΠΕΛΛΑΣ2565.477.0075.253.6573.326.525
ΠΙΕΡΙΑΣ921.941.8721.892.6791.225.501
ΠΡΕΒΕΖΑΣ1472.724.8972.641.7441.705.388
ΡΕΘΥΜΝΟΥ831.703.3131.560.588961.856
ΡΟΔΟΠΗΣ31681.115596.826393.296
ΡΟΔΟΥ43778.525708.284465.017
ΣΑΜΟΥ10138.573136.51889.117
ΣΕΡΡΩΝ1893.362.3883.331.9332.122.958
ΣΠΟΡΑΔΩΝ12247.002239.262158.201
ΣΥΡΟΥ17281.893276.129177.972
ΤΗΝΟΥ121.29820.93011.512
ΤΡΙΚΑΛΩΝ2915.434.4835.326.7863.531.516
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ1622.998.5242.857.4161.803.635
ΦΛΩΡΙΝΑΣ37756.402750.987471.809
ΦΩΚΙΔΑΣ14254.910245.428144.255
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ53952.185933.997618.892
ΧΑΝΙΩΝ2254.056.1223.828.7222.353.013
ΧΙΟΥ751.468.4821.408.382849.588
ΣΥΝΟΛΟ7.107131.451.665126.154.34980.308.298

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Ατομικό εισόδημα (€)Οικογενειακό εισόδημα (€)Ποσοστό επιχορήγησης
ΙδιοκατοίκησηΑπό τον αιτούνταΔωρεάν παραχώρηση σε έτεροπρόσωπο/   ενοικίαση
1≤5.000≤10.00075%65%
2>5.000 – 10.000>10.000 – 20.00070%60%
3>10.000 – 20.000>20.000 – 30.00055%45%
4>20.000 – 30.000>30.000 – 40.00045%40%
5>30.000>40.00040%40%

Υποβληθείσες ανά κατηγορία εισοδήματος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΣΥΝΟΛ. ΚΟΣΤΟΣ  ΕΠΙΛ. ΠΡΟΫΠ.  ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
11.11419.722.80418.931.95114.081.583
23.49564.994.20162.402.15143.371.857
31.74832.495.99531.217.09016.992.686
45219.797.4119.415.2464.187.008
52294.441.2544.187.9101.675.164
ΣΥΝΟΛΟ7.107131.451.665126.154.34980.308.298

eleftherostypos.gr

error: Content is protected !!