Μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, σχολείων αλλά και πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Πάρκο Τρίτση Μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, σχολείων αλλά και πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Πάρκο Τρίτση
19/1/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, σχολείων αλλά και πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Πάρκο Τρίτση Παρατηρούμε, εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε, κινούμαστε, δημιουργούμε Γ.... Μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, σχολείων αλλά και πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Πάρκο Τρίτση

19/1/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, σχολείων αλλά και πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Πάρκο Τρίτση

Παρατηρούμε, εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε, κινούμαστε, δημιουργούμε

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας όλοι οι πολίτες να  απολαμβάνουν ένα Πάρκο «ζωντανό», διαδραστικό με ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους»

Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση εκπαιδευτικών, σχολείων αλλά και πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους που οργάνωσαν, επιμελήθηκαν και υλοποιούν στο Πάρκο Τρίτση, η Περιφέρεια Αττικής και οι υπηρεσίες του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτσης.  

Εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία από όλη την Αττική επισκέπτονται καθημερινά το Πάρκο, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές τους, να επισκεφθούν ένα περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και πολυδιάστατης ιστορίας με στόχο την ψυχαγωγία, τη μόρφωση αλλά και την ευαισθητοποίησή τους για διάφορα θέματα κυρίως περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων, πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια μέσα από τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν για τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις της χώρας, τα παιδιά μαθαίνουν για την αξία της φύσης και του περιβάλλοντος μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, ενώ στο πλαίσιο κάποιων άλλων δραστηριοτήτων τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες.

Σημαντικό κομμάτι των δράσεων αποτελούν και τα σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς τα οποία στόχο έχουν να δημιουργηθεί μια ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα που θα επαναπροσδιορίσει την σχέση της φύσης με την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρόγραμμα των δράσεων ανανεώνεται συνεχώς.

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανανεώνεται κάθε μήνα και ενισχύεται με περαιτέρω δράσεις και εκδηλώσεις σε εορταστικές  περιόδους, όπως έγινε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς επίσης σχεδιάζεται ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για τις αποκριάτικες εορτές που πλησιάζουν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούμε στο Πάρκο Τρίτση είναι πολύ ενθαρρυντική και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε  και με άλλες ανάλογες δράσεις. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε σταδιακά το Πάρκο Τρίτση σε μία μητροπολιτική όαση πρασίνου, παράλληλα όμως να είναι ένα Πάρκο, «ζωντανό», ανοικτό στους πολίτες με ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Θα συνεχίσουμε και με άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση».

Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από την πανδημία και πραγματοποιούνται τόσο στον εξωτερικό χώρο του πάρκου όσο και στις κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες του, εντός της Οθωνικής Αυλής.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης www.parkotritsis.gr στην καρτέλα Νέα /Ανακοινώσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!