Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού: Η ανθρωπιστική οργάνωση έτοιμη να μιλήσει με τους χάκερς που υπέκλεψαν ευαίσθητα δεδομένα από το σύστημά της Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού: Η ανθρωπιστική οργάνωση έτοιμη να μιλήσει με τους χάκερς που υπέκλεψαν ευαίσθητα δεδομένα από το σύστημά της
Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), που ήταν θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης στην οποία χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα, δήλωσε έτοιμη να συνομιλήσει... Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού: Η ανθρωπιστική οργάνωση έτοιμη να μιλήσει με τους χάκερς που υπέκλεψαν ευαίσθητα δεδομένα από το σύστημά της

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), που ήταν θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης στην οποία χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα, δήλωσε έτοιμη να συνομιλήσει μαζί τους για να τους εξηγήσει τις επιπτώσεις της πράξης τους.

“Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε απευθείας και ανώνυμα με αυτούς –όποιοι κι αν είναι– που ευθύνονται για αυτή την επιχείρηση και να τους δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τον προστατευόμενο χαρακτήρα των εν λόγω δεδομένων”, εξήγησε εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ από τη Γενεύη σήμερα.



Η ανθρωπιστική οργάνωση είχε ανακοινώσει χθες Τετάρτη το βράδυ ότι ήταν θύμα κυβερνοεπίθεσης στην οποία εκλάπησαν τα δεδομένα περισσότερων από 515.000 ιδιαίτερα ευάλωτων ανθρώπων, περιλαμβανομένων ατόμων που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους λόγω συγκρούσεων, μετανάστευσης ή καταστροφών, εξαφανισμένων ατόμων και των οικογενειών τους, όπως και κρατουμένων.

“Προς το παρόν δεν έχουμε πλήρη εικόνα ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση και εξακολουθούμε να αναλύουμε το εύρος της επίθεσης”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

“Αυτή η κυβερνοεπίθεση θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο ευάλωτους ανθρώπους, αυτούς που έχουν ήδη ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια”, είχε επισημάνει χθες ο γενικός διευθυντής της ΔΕΕΣ Ρόμπερτ Μαρντίνι σε ανακοίνωσή του.

Η επίθεση έγινε αντιληπτή αυτή την εβδομάδα.

“Σε ό,τι αφορά τη διαρροή δεδομένων, έχουμε αναστείλει κάθε πρόσβαση στα συστήματα που έχουν πληγεί προκειμένου να αποφύγουμε τις άμεσες επιπτώσεις της επίθεσης και συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένες εταιρείες για να μας βοηθήσουν στην απάντησή μας”, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι υποκλαπείσες πληροφορίες. Αυτές προέρχονται από τουλάχιστον 60 διεθνείς υπηρεσίες του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου από όλο τον κόσμο.

ΕΜ – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!