Νέα τεχνολογία μεταμορφώνει το αυτοκίνητο σε κινηματογραφική αίθουσα Νέα τεχνολογία μεταμορφώνει το αυτοκίνητο σε κινηματογραφική αίθουσα
Η δυνατότητα των αυτοκινήτων να κινούνται μόνα τους χωρίς την παρέμβαση του οδηγού είναι μια από τις προτεραιότητες των αυτοκινηβιομηχανιών. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εκτιμούν... Νέα τεχνολογία μεταμορφώνει το αυτοκίνητο σε κινηματογραφική αίθουσα

Η δυνατότητα των αυτοκινήτων να κινούνται μόνα τους χωρίς την παρέμβαση του οδηγού είναι μια από τις προτεραιότητες των αυτοκινηβιομηχανιών. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουν επιλυθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τεχνολογία της αυτόνομης κίνησης των οχημάτων και πως δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που τα αυτοκίνητα θα είναι πιο ασφαλή καθώς θα κινούνται χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.

   Όταν εφαρμοσθεί η αυτόνομη κίνηση των οχημάτων, ο οδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις ειδήσεις, να ακούν μουσική, να βλέπουν ταινίες ακόμη και να βελτιώνουν τις γνώσεις τους στην εργασία και στην επιστήμη τους. Το αυτοκίνητο θα μετατραπεί σε ένα κινητό σαλόνι το οποίο θα κινείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό που θα έχει λάβει πριν ξεκινήσει η κίνηση του από τον οδηγό ακόμη και την νύχτα.   Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράλληλα εξελίσσουν και το πρόγραμμα ψυχαγωγίας των επιβατών, καθώς όταν εφαρμοσθεί η αυτόνομη κίνηση να ψυχαγωγούνται οι επιβάτες.

   Η BMW, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2022, ότι ανέπτυξε το σύστημα Theatre Screen που μετατρέπει το ταξίδι σε κινηματογραφική εμπειρία. Μεταμορφώνει το πίσω τμήμα της καμπίνας σε ιδιωτική κινηματογραφική αίθουσα με ήχο surround και συνδεσιμότητα 5G χάρη στην και σε μία πανοραμική οθόνη UltraWide οθόνη 31 ιντσών με ανάλυση έως 8k ,σε διάταξη 32:9.

   Η μεγάλη οθόνη με λειτουργία smart TV ξεδιπλώνεται από την επένδυση οροφής όταν χρειάζεται, μέσω προηγμένης περιστροφικής κίνησης σε δύο αρθρωτές ράγες στο πλάι. Οι επιβάτες μπορούν να χειρίζονται το σύστημα μέσω επιφανειών αφής, είτε πάνω στην οθόνη ή μέσω touch panels στις πίσω πόρτες. Στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας, το BMW Group συνεργάζεται με την Amazon ώστε να προσφέρει στους πίσω επιβάτες ένα ποικίλο πρόγραμμα ψυχαγωγίας μέσω Fire TV, αλλά και πρόσβαση σε περιεχόμενο που ήδη απολαμβάνουν στο σπίτι, όπως ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μουσική και podcasts, και όλα αυτά εν κινήσει.

   Με μία λειτουργία zoom, το περιεχόμενο του προγράμματος ψυχαγωγίας μπορεί να αναπαραχθεί σε πλάτος: ύψος 16:9, 21:9 ή ακόμα και σε μορφή 32:9. Η εξαιρετικά υψηλή ανάλυση των 8000 × 2000 pixels περίπου ανά στήλη οθόνης, εξασφαλίζει μία εξαιρετικά καθαρή και λεπτομερή οπτική απεικόνιση θυμίζοντας προβολή κινηματογραφικών ταινιών σε ποιότητα ultra HD. Το ενσωματωμένο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround προσφέρει μία υψηλών προδιαγραφών και πολυδιάστατη εμπειρία ήχου.

   Η κλίση της οθόνης ρυθμίζεται μέσω αφής από τον μοχλό ελέγχου του συστήματος ψυχαγωγίας. Αυτό διασφαλίζει την κινηματογραφική εμπειρία με μέγιστη άνεση σε όλα τα καθίσματα.

   Σπύρος Ρέκκας
   Πηγή φωτογραφίας: BMW Group

error: Content is protected !!