Ταμπλό χριστουγεννιάτικο δέντρο και κινητήρας off; Τι φταίει; Ταμπλό χριστουγεννιάτικο δέντρο και κινητήρας off; Τι φταίει;
Το να μην παίρνει μπροστά το αυτοκίνητo όταν το χρειαζόμαστε, είναι κάτι που σίγουρα θα μας εκνευρίσει και θα μας φέρει σε δύσκολη θέση, ειδικά αν... Ταμπλό χριστουγεννιάτικο δέντρο και κινητήρας off; Τι φταίει;

Το να μην παίρνει μπροστά το αυτοκίνητo όταν το χρειαζόμαστε, είναι κάτι που σίγουρα θα μας εκνευρίσει και θα μας φέρει σε δύσκολη θέση, ειδικά αν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σε μια επείγουσα στιγμή.

Η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη, αν σε συνδυασμό με την άρνηση του κινητήρα να έρθει στη ζωή, το ταμπλό γίνει σαν «χριστουγεννιάτικο δέντρο» και τα λαμπάκια που απαρτίζεται αρχίζουν να τρεμοπαίζουν. Οι αιτίες για όλα τα παραπάνω είναι αρκετές και ποικίλουν με τις κυριότερες να είναι:



  • Εξασθενημένη μπαταρία
  • Βλάβη στη μίζα
  • Βλάβη στο δυναμό
  • Χαλαρά ή βρώμικα καλώδια μπαταρίας
  • Καμένες ασφάλειες
  • Ελαττωματικός διακόπτης προβολέων
  • Ελαττωματικός διακόπτης ανάφλεξης
  • Διαβρωμένοι ακροδέκτες μπαταρίας
  • Φθαρμένα μπουζί

Εξασθενημένη μπαταρία

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η απώλεια της δύναμης της μπαταρίας του αυτοκινήτου, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Ο πλέον συνηθισμένος είναι να είχατε καιρό να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας και απλά η μπαταρία να χρειάζεται φόρτιση. Αν τώρα δείτε πως πέρα από την άρνηση να πάρει ο κινητήρας μπροστά, τα φώτα του πίνακα οργάνων τρεμοπαίζουν παράλληλα και το όχημά σας δεν ξεκινά, τότε πρέπει να ελέγξετε άμεσα τα επίπεδα της μπαταρίας με ένα πολύμετρο. Έτσι θα μάθετε αν όντως η μπαταρία θέλει φόρτιση ή χρήζει αντικατάστασης.

Βλάβη στο δυναμό

Αν η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ο κινητήρας δεν «ξυπνάει» αυτό μπορεί να σημαίνει πρόβλημα στο δυναμό. Το δυναμό ή ο εναλλάκτης διαφορετικά, είναι επιφορτισμένος με τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου κι η μη σωστή λειτουργία του συνεπάγεται προβλήματα κατά την εκκίνηση του κινητήρα, λόγω ελλιπούς φόρτισης. Το ίδιο ισχύει αν ξεκινήσουν να τρεμοπαίζουν και τα λαμπάκια στο ταμπλό! Σε συνδυασμό αυτά τα δυο, αποκαλύπτουν πως το δυναμό πρέπει να αντικατασταθεί και μάλιστα το συντομότερο δυνατό!

Βλάβη στη μίζα ή στο διακόπτη

Ακόμα μια πιθανή αιτία για τα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω, είναι μια ελαττωματική μίζα, κάτι που μπορεί να συμβεί λόγω βλάβης, ή ως αποτέλεσμα φυσιολογικής φθοράς λόγω χρήσης. Κι αυτό γιατί ο διακόπτης της μίζας είναι υπεύθυνος για την τροφοδοσία όλων των ηλεκτρικών εξαρτημάτων του οχήματος, επομένως εάν δεν λειτουργεί σωστά, τότε ο κινητήρας θα αρνείται να ξυπνήσει, ενώ μπορεί να υπάρχει και το ενοχλητικό τρεμόπαιγμα στον πίνακα οργάνων.

Διαβρωμένοι ακροδέκτες μπαταρίας

Συχνά οι ακροδέκτες της μπαταρίας ευθύνονται για πολλά από τα ηλεκτρολογικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε με το αγαπημένο μας αυτοκίνητο. Αν έχουν διαβρωθεί λόγω χρήσης, τότε το καθάρισμα με μια συρμάτινη βούρτσα και μαγειρική σόδα επιβάλλεται.

Χαλαρά ή βρώμικα καλώδια μπαταρίας ή των μπουζί

Ακόμα μια πιθανή αιτία για την μη εκκίνηση του κινητήρα σας είναι τα χαλαρωμένα καλώδια της μπαταρίας ή και των μπουζί. Για να εξαλείψετε κάτι τέτοιο ελέγξετε ενδελεχώς όλα τα καλώδια και βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένα σφιχτά μεταξύ τους.

Φθαρμένα μπουζί ή μπουζοκαλώδια

Μερικές φορές ο κινητήρας δεν ξεκινά επειδή ένα μπουζί είναι φθαρμένο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε σωστή ανάφλεξη. Προβείτε άμεσα στην αντικατάστασή του με τον τύπο μπουζί που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας.

autogreeknews.gr

error: Content is protected !!