Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στη Σαλαμίνα Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στη Σαλαμίνα
Επίσκεψη στη Σαλαμίνα, ειδικότερα στο Κέντρο Υγείας, το Αστυνομικό Τμήμα, το Δημαρχείο, αλλά και το Εργατικό Κέντρο του νησιού, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας... Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στη Σαλαμίνα

Επίσκεψη στη Σαλαμίνα, ειδικότερα στο Κέντρο Υγείας, το Αστυνομικό Τμήμα, το Δημαρχείο, αλλά και το Εργατικό Κέντρο του νησιού, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Παύλο Μαρινάκη, συνοδευόμενο από τους βουλευτές Β’ Πειραιά, Δημήτρη Μαρκόπουλο και Ιωάννη Τραγάκη, πολιτευτές, αλλά και στελέχη του κόμματος.

Το στίγμα αλλά και τον στόχο της επίσκεψης περιέγραψε, σε δηλώσεις του, ο κ. Μαρινάκης: «Θέλουμε με συνέπεια να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα υπόλοιπα κόμματα: Ότι με συνέπεια βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που τη στηρίζουν, γι’ αυτό άλλωστε έχει και την εμπιστοσύνη τους. Οι επισκέψεις αυτές δεν αποτελούν έναν νέο κύκλο επισκέψεων, αλλά ένα τμήμα μίας συνολικής προσπάθειας να βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με τους πολίτες».

Η επίσκεψη του «γαλάζιου» κλιμακίου στο νησί ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας, όπου τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, Βασίλειο Ελευθεριάνο και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και δημοτική σύμβουλο, Ευαγγελία Καραγιάννη, για τις ανάγκες του Κέντρου, την πορεία των εμβολιασμών, τη στελέχωση σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τα ζητήματα που προκύπτουν ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αύξησης του πληθυσμού του νησιού.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη συνέχεια τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας όπου συνομίλησαν με τον διοικητή του Τμήματος, τον διοικητή Ασφαλείας και τον διοικητή της Τροχαίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ακολούθως, ο γραμματέας, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος περιηγήθηκαν στο εμπορικό κέντρο της Σαλαμίνας και στη Δημοτική Ιχθυαγορά, συναντώντας εμπόρους και ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Επόμενος σταθμός της «γαλάζιας» περιοδείας ήταν το Δημαρχείο Σαλαμίνας, όπου ο γραμματέας της ΠΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Παναγόπουλο, με τον οποίο συνομίλησαν για τις ιδιαιτερότητες ενός νησιωτικού δήμου, όπως της Σαλαμίνας, καθώς και τις αυξημένες ανάγκες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Τέλος, στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε η πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Σαλαμίνας, Σόνια Μιχάλαρου, και πραγματοποιήθηκε μία ανοιχτή συζήτηση με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Σαλαμίνας, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Νήσων Αττικής, Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία των ΟΤΑ Β’ βαθμού με τις τοπικές κοινωνίες και τον κεντρικό κρατικό μηχανισμό.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ για την υποδοχή και κυρίως τους βουλευτές που ζητούν αυτές τις επισκέψεις. Θέλουμε με συνέπεια να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα υπόλοιπα κόμματα: Ότι με συνέπεια βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που τη στηρίζουν, γι’ αυτό άλλωστε έχει και την εμπιστοσύνη τους. Οι επισκέψεις αυτές δεν αποτελούν έναν νέο κύκλο επισκέψεων, αλλά ένα τμήμα μίας συνολικής προσπάθειας να βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με τους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο που ερχόμαστε δεύτερη φορά μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα στη Β’ Πειραιά. Ο λόγος είναι ουσιαστικός. Η Β’ Πειραιά είναι μία περιοχή που έχει αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ανθρώπων της παραγωγής, της δουλειάς και δεν έχει πάρει στο παρελθόν τις ευκαιρίες που θα έπρεπε. Έχει νέους αυτοδημιούργητους ανθρώπους, παραδοσιακές επιχειρήσεις δεύτερης και τρίτης γενιάς, έχει εκατοντάδες παραδείγματα που, αν τα αναδείξουμε, θα γίνει ένα νέο success story στην Αττική.

Η Σαλαμίνα, ιδιαίτερα, είναι ένα μέρος που διαρκώς προσελκύει κόσμο, τόσο λόγω της εγγύτητάς του με την Αθήνα, της προσβασιμότητάς του και του φυσικού του πλούτου, αλλά, κυρίως, λόγω των κατοίκων του. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας από το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, γιατί η πανδημία μάς έκανε να συνειδητοποιήσουμε βαθιά το πόσο σημαντικό είναι να περιφρουρήσουμε την υγεία μας. Κατά παραίνεση του προέδρου μας και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι η χώρα κρατήθηκε όρθια χάρη στις θυσίες όλων μας, την υπευθυνότητα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών μας. Ο τομέας της υγείας ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε στη χώρα και ειδικά μέσα σε τόσο δυσμενείς συνθήκες. Επειδή, όμως, η ζωή μας συνεχίζεται, όταν η πανδημία τελειώσει, το ΕΣΥ θα συνεχίσει να ενισχύεται δυναμικά.

Είμαστε εδώ, πρώτα απ’ όλα για να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να λύσουμε. Και οι λύσεις θα προκύψουν μέσα από τη συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων: Των πολιτών, του κόμματος, της αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία είναι το διαχρονικότερο κόμμα εξουσίας: Γιατί είναι ένα γνήσιο λαϊκό και προοδευτικό κόμμα που έχει συμμάχους του τους πολίτες και που ενστερνίζεται τα αιτήματα των πολιτών και τα υλοποιεί. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια έχει καταφέρει -και μάλιστα εν μέσω πανδημίας- να βελτιώσει την οικονομική και πιστοληπτική ικανότητα του κράτους με τρόπο τέτοιο, όμως, που να μεταφράζεται σε χρήματα στην τσέπη των πολιτών: Μείωσε φορολογικούς συντελεστές για πρώτη φορά μετά από δώδεκα τουλάχιστον χρόνια, αύξησε τον κατώτατο μισθό, έδωσε κίνητρα και στήριξη στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και στήριξε και στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην παγκόσμια πληθωριστική κρίση».

Στην επίσκεψη στον Δήμο Σαλαμίνας παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Πειραιά, Αθανάσιος Κατσιρούμπας, οι πολιτευτές της Β’ Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός και Ανδρέας Παλευρατζής, η πολιτεύτρια της Β’ Πειραιά και πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σαλαμίνας, Σόνια Μιχάλαρου, η πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελακίων, Σταυρούλα Μαγιάτη, καθώς και μέλη της ΔΗΜΤΟ Σαλαμίνας, ο υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής της ΟΝΝΕΔ, Απόστολος Γούτας και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σαλαμίνας, Παναγιώτης Πούτος.

thepresident.gr

error: Content is protected !!