Μετά τη σύσκεψη για την κακοκαιρία η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων στην Αττική Μετά τη σύσκεψη για την κακοκαιρία η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων στην Αττική
Επιχειρησιακή άσκηση των πέντε ειδικών μονάδων ‘Αμεσης Επέμβασης -Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε το πρωί στο parking του... Μετά τη σύσκεψη για την κακοκαιρία η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων στην Αττική

Επιχειρησιακή άσκηση των πέντε ειδικών μονάδων ‘Αμεσης Επέμβασης -Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων

πραγματοποιήθηκε το πρωί στο parking του τελεφερίκ στην Πάρνηθα, παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και στελεχών του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές επέμβασης.

Στο μεταξύ από τις σημερινές εκτιμήσεις της μετεωρολογικής Υπηρεσίας φαίνεται ότι επιβραδύνεται η επέλαση της κακοκαιρίας στην Αττική και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης «μάλλον θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία την Δευτέρα και ίσως κλείσουν συνολικά ή κατά τόπους την Τρίτη, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου». Η σχετική απόφαση υπογράμμισε, «αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα, μετά την σύσκεψη που θα επακολουθήσει με τους συναρμόδιους φορείς για την επανεκτίμηση των δεδομένων».

Σημειώνεται ότι όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα με 80 οχήματα βαρέως τύπου, 2,5 τόνους αλάτι διανεμημένο σε 10 σημεία του λεκανοπεδίου και 250 άτομα σε πλήρη επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της χιονόπτωσης.

Αναφορικά με την σημερινή άσκηση ετοιμότητας των μονάδων απεγκλωβισμού που συγκροτήθηκαν από τους παραπάνω φορείς, είναι στελεχωμένες με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και κινούνται με ειδικά οχήματα (ερπυστριοφόρα). Αυτές θα παρεμβαίνουν μετά από ενημέρωση μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110, (συστάθηκε για την πανδημία) και από σήμερα Κυριακή 23 Ιανουαρίου αξιοποιείται και για την καταγραφή αιτημάτων παροχής βοήθειας ασθενών που έχουν εγκλωβιστεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «Τα αιτήματα θα προτεραιοποιούνται και θα ικανοποιούνται το ταχύτερο δυνατό. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ουσιαστικό έργο παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ζωή των συμπολιτών μας».

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!