Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι πέντε Ειδικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για την Άμεση Επέμβαση και τον Απεγκλωβισμό ασθενών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι πέντε Ειδικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για την Άμεση Επέμβαση και τον Απεγκλωβισμό ασθενών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων
22/1/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι πέντε Ειδικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για την Άμεση Επέμβαση και τον Απεγκλωβισμό ασθενών... Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι πέντε Ειδικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για την Άμεση Επέμβαση και τον Απεγκλωβισμό ασθενών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων

22/1/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι πέντε Ειδικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για την Άμεση Επέμβαση και τον Απεγκλωβισμό ασθενών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων – Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διατυπώνουν το σχετικό αίτημα μέσω του 1110

Γ. Πατούλης: «Το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών»

Σε πλήρη ετοιμότητα για να παρέμβουν, όπου κριθεί αναγκαίο βρίσκονται οι πέντε Ειδικές Μονάδες Άμεσης Επέμβασης και Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών, οι οποίες συστήνονται για πρώτη φορά μετά από σχετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή άσκηση των πέντε ειδικών μονάδων και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο parking του τελεφερίκ στην  Πάρνηθα. Κατά τη διάρκεια της σχετικής άσκησης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις και οδηγίες για την αποστολή και τον τρόπο επέμβασής τους.

Να σημειωθεί ότι οι πέντε μονάδες έχουν τεθεί σε λειτουργία με τη συμβολή του  στελεχιακού δυναμικού του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ. Βασική αποστολή των ειδικά διαμορφωμένων ερπυστριοφόρων οχημάτων, είναι η άμεση παροχή βοήθειας σε ασθενείς συμπολίτες μας κατά τη δύσκολη περίοδο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Μεταξύ των οχημάτων που αξιοποιούνται για τις αποστολές αυτές,  υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο ερπυστριοφόρο που μπορεί να μεταφέρει ασθενή με φορείο. Κάθε μονάδα διαθέτει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ψυχολόγους, ενώ τα οχήματα έχουν ειδικό εξοπλισμό (απινίδωση, οξυγόνο, κ.α.) . Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και βρίσκονται αποκλεισμένοι θα μπορούν να διατυπώνουν το αίτημα του από σήμερα στο  τηλεφωνικό κέντρο 1110.

Στην επιχειρησιακή άσκηση, την οποία συντόνισε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου (ΚΕΠΙΧ)της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, Γ. Στεφανάκος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βαρεττός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αθ. Κατσιγιάννης, η Χ. Γαλλανοπούλου συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη και συντονίστρια των εξωτερικών συνεργειών του ΚΕΠΙΧ., ο Κ. Λογοθέτης Σύμβουλος σε θέματα οδικής ασφάλειας και στελέχη της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.    

Με αφορμή την επιχειρησιακή άσκηση ετοιμότητας ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε: «Το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών. Κατά τη διάρκεια της άσκησης που πραγματοποιήθηκε  σήμερα εδώ στην Πάρνηθα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των ειδικών αυτών οχημάτων και να συντονίσουμε τις ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων στελεχών μας προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία οι Πέντε Μονάδες Άμεσης Επέμβασης, οι οποίες θα μπορούν να παρέχουν βοήθεια σε συμπολίτες μας ασθενείς που έχουν εγκλωβιστεί και έχουν αδυναμία μετακίνησης, είτε σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται φάρμακα. Για την υλοποίηση αυτών των μονάδων που συστήνονται για πρώτη φορά στη χώρα μας συμβάλει το επιτελείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής και του ΚΕΠΙΧ, με γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους. Με πρωτοβουλίες όπως αυτή αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία μας και για τους πολίτες που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας. Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητά μας».

Σήμερα το απόγευμα οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων

Ο Περιφερειάρχης Αττικής απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη λειτουργία των σχολείων από αύριο Δευτέρα, επισήμανε ότι αυτό θα είναι αντικείμενο τηλεδιάσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα με τη συμμέτοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αφού εκτιμηθεί η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα αποφασιστεί η λειτουργία ή όχι των σχολείων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!