Για πρώτη φορά επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΔΔΑ για αιρετούς της αυτοδιοίκησης Για πρώτη φορά επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΔΔΑ για αιρετούς της αυτοδιοίκησης
Αιρετοί και υπάλληλοι της αυτοδιοίκησης θα κάτσουν στα θρανία, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις διοικητικές και επαγγελματικές ικανότητές τους.    Αυτό προβλέπει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που... Για πρώτη φορά επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΔΔΑ για αιρετούς της αυτοδιοίκησης

Αιρετοί και υπάλληλοι της αυτοδιοίκησης θα κάτσουν στα θρανία, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις διοικητικές και επαγγελματικές ικανότητές τους.

   Αυτό προβλέπει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου και η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Παρασκευή Δραμαλιώτη.

   Στόχος είναι ο εντοπισμός των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -όχι μόνο των υπαλλήλων αλλά για πρώτη φορά και των αιρετών στελεχώντης- και την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισής του.

   Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, το ΕΚΔΔΑ και η ΚΕΔΕ έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό στοχευμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων, την υλοποίηση των οποίων έχει αναλάβει το Εθνικό Κέντρο προκειμένου να αναβαθμίσει τις διοικητικές και ψηφιακές δεξιότητες των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

   Η πρώτη φάση προεργασίας έχει ολοκληρωθεί και προγραμματίζεται η διεξαγωγή σχετικής ημερίδας τον επόμενο μήνα κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι κεντρικές θεματικές των προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!