Πώς να βάλετε τις αλυσίδες χιονιού στο όχημά σας – Βήμα βήμα η διαδικασία Πώς να βάλετε τις αλυσίδες χιονιού στο όχημά σας – Βήμα βήμα η διαδικασία
Η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες την κυκλοφορία των οχημάτων τους στην Αττική, την Τρίτη αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Aλυσίδες χιονιού: Την ώρα... Πώς να βάλετε τις αλυσίδες χιονιού στο όχημά σας – Βήμα βήμα η διαδικασία

Η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες την κυκλοφορία των οχημάτων τους στην Αττική, την Τρίτη αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Aλυσίδες χιονιού: Την ώρα που η κακοκαιρία “Ελπίς” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μεγάλοι οδικοί άξονες ακόμα και στην Αττική αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωσή του συνιστά στους πολίτες την κυκλοφορία των οχημάτων τους στην Αττική, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Όπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση, «οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Οι οδηγοί μπορούν να τοποθετήσουν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο τις συμβατικές αλυσίδες χιονιού με το συρματόσχοινο, οι οποίες είναι κατάλληλες για δύσκολες συνθήκες.Aλυσίδες χιονιού

Διαφορετικά, υπάρχουν και οι αλυσίδες τύπου «αράχνη», που θεωρείται ότι δουλεύουν με μεγαλύτερη ακρίβεια καθώς έχουν ένα σταθερό μέρος, το οποίο μπαίνει στα μπουλόνια κάθε τροχού και από εκεί εφαρμόζεται το σύστημα λειτουργίας τους.

Αλυσίδες χιονιού: Πώς να τις τοποθετήσετε στο όχημά σας

Οι αλυσίδες τοποθετούνται σε συγκεκριμένους τροχούς ανάλογα με το είδος του οχήματος. Αν έχουμε εμπροσθοκίνητο αυτοκίνητο ή 4×4 οι αλυσίδες μπαίνουν μπροστά. Αν πάλι έχουμε πισωκίνητο, πράγμα σπανιότερο, οι αλυσίδες τοποθετούνται πίσω.

Βήμα βήμα η διαδικασία

Όπως είναι φυσικό θα πρέπει να οδηγήσουμε το όχημά μας σε ασφαλές σημείο μακριά από το δρόμο για να ξεκινήσουμε την τοποθέτηση των αλυσίδων για να αποφύγουμε πιθανό ατύχημα με άλλα διερχόμενα οχήματα.Aλυσίδες χιονιού

Η διαδικασία είναι η εξής:

  1. Έχοντας τους εμπρόσθιους τροχούς στην ευθεία, απλώνουμε τις αλυσίδες με το βασικό τους συρματόσχοινο να είναι περασμένο από τη μέσα πλευρά.
  2. Στη συνέχεια, τραβάμε τις δύο άκρες του συρματόσχοινου προς τα πάνω «αγκαλιάζοντας» το ελαστικό και ενώνουμε τα σημεία επαφής τους για να κουμπώσουν.
  3. Αφού έχουμε φέρει τις αλυσίδες στο εξωτερικό μέρος του τροχού, ενώνουμε όλες τις άκρες μεταξύ τους.
  4. Καταληκτικά, σφίγγουμε τις αλυσίδες περνώντας τη μια άκρη τους σε αντικριστή πλευρά και αντίστοιχα σφίγγουμε απέναντι από αυτή.

dikastiko.gr

error: Content is protected !!