Το Bitcoin και το Ethereum ανακάμπτουν 8% Το Bitcoin και το Ethereum ανακάμπτουν 8%
Τελείωσε επιτέλους ο πανικός; Το Bitcoin και το Ethereum ανακάμπτουν από την πρόσφατη βύθισή τους, με ορισμένα altcoins να ακολουθούν όμοια πορεία. Μετά την... Το Bitcoin και το Ethereum ανακάμπτουν 8%

Τελείωσε επιτέλους ο πανικός; Το Bitcoin και το Ethereum ανακάμπτουν από την πρόσφατη βύθισή τους, με ορισμένα altcoins να ακολουθούν όμοια πορεία.

Μετά την κατάρρευση της κρύπτο-αγοράς σε χαμηλά εξαμήνου – επίπεδα που είχαμε να αντικρίσουμε από το καλοκαίρι του 2020 – την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH) έχουν αρχίσει να σημειώνουν μία ανάκαμψη κατά περίπου 8%.

Γενικά, η ευρύτερη κρύπτο-αγορά καταγράφει μία θετική πορεία, με τη συνολική της αξία να ανέρχεται στα $1,65 τρισεκατομμύρια, 7,6% υψηλότερη από χθες. Οι ισάξιοι ανταγωνιστές του Ethereum δικτύου επέδειξαν σθένος. Το Polkadot (DOT) αυξήθηκε κατά 12%, ενώ το Cosmos (ΑΤΟΜ) και το Avalanche (AVAX) κατά 15% τις τελευταίες 24 ώρες. Πρωτοστάτης στην ανάκαμψη ήταν το Fantom (FTM), καταγράφοντας άνοδο 19%.

Κύρια συνιστώσα της αύξησης θα μπορούσε να αποτελεί το γεγονός ότι η Grayscale, η μεγάλη εταιρεία επενδύσεων, εξετάζει 25 νέα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων υψηλού προφίλ Layer 1 και metaverse tokens. Στη νέα λίστα περιλαμβάνονται ALGO (Algorand), ATOM (Cosmos), AXS (Axie Infinity), DCR (Decred), EGLD (Elrond), ENJ (Enjin), FTM (Fantom), GALA (Gala), SCRT (Secret Network), SAND (Sandbox), STX (Stacks), VET (VeChain) και YGG (Yield Guild). Προηγούμενες ανακοινώσεις Grayscale αυτού του τύπου προήγγειλαν συνήθως την κυκλοφορία νέων καταπιστεύσεων Grayscale (Grayscale trusts) για τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα. Η εταιρεία επενδύσεων άλλωστε, έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία χάρη στο Grayscale Bitcoin Trust.

Το κλίμα αρνητισμού επικρατεί και στις παραδοσιακές κεφαλαιαγορές, οι οποίες ήρθαν αντιμέτωπες με ένα μεγάλο sell-off αυτή την εβδομάδα. Πληθώρα τεχνολογικών μετοχών είδαν τη χρηματιστηριακή τους τιμή να πέφτει κατακόρυφα. Το παραπάνω μπορεί να συνέβαλε στην πρόσφατη συντριβή της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Η πηγή ωστόσο της γενικότερης απαισιοδοξίας εντοπίζεται στη αύξηση του πληθωρισμού, η οποία έχει πυροδοτήσει μία αναμενόμενη άνοδο των επιτοκίων. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα παρουσιάσει έναν οικονομικό χάρτη (‘economic roadmap’), μετά τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της, η οποία ξεκινά σήμερα.

ot.gr

error: Content is protected !!