Τρ. Αλεξιάδης: «Συγγνώμη χωρίς ανάληψη ευθύνης σημαίνει ότι δεν υπάρχει φιλότιμο» Τρ. Αλεξιάδης: «Συγγνώμη χωρίς ανάληψη ευθύνης σημαίνει ότι δεν υπάρχει φιλότιμο»
Αθήνα 28.01.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης: «Συγγνώμη χωρίς ανάληψη ευθύνης σημαίνει ότι δεν υπάρχει φιλότιμο» Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Καβάλας «Νέα Εγνατία»... Τρ. Αλεξιάδης: «Συγγνώμη χωρίς ανάληψη ευθύνης σημαίνει ότι δεν υπάρχει φιλότιμο»

Αθήνα 28.01.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: «Συγγνώμη χωρίς ανάληψη ευθύνης σημαίνει ότι δεν υπάρχει φιλότιμο»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Καβάλας «Νέα Εγνατία» ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β΄ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης μιλά για την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, τις ευθύνες που αποποιείται η κυβέρνηση και τα «κατόπιν ενεργειών του πρωθυπουργού».

«Να αφήσει επιτέλους o πρωθυπουργός, έστω και τώρα την επικοινωνία στην άκρη και να  αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κρατικού μηχανισμού για να λύσει τα τεράστια προβλήματα που δύο μέρες μετά την χιονόπτωση στην Αττική συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο», επεσήμανε σε συνέντευξη του στη «ΝΕ» ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Tρύφων Αλεξιάδης.

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν υπάρχει συγγνώμη δίχως ανάληψη ευθυνών, είτε πολιτικών είτε ουσιαστικών και πως το διάγγελμα του πρωθυπουργού θυμίζει τις ΕΔΕ στο δημόσιο που ξεκινούν με τυμπανοκρουσίες και τελικά καταλήγουν στο αρχείο. Τέλος, σχολίασε εκτενώς και το ζήτημα των αποζημιώσεων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως δε μπορεί να σταθεί θεσμικά για κάθε λάθος χειρισμό να χρησιμοποιείται το «κατόπιν ενεργειών του πρωθυπουργού»

Συγγνώμη, χωρίς ανάληψη ευθύνης, σημαίνει δεν υπάρχει φιλότιμο

«Όταν ζητάς συγνώμη χωρίς να αναλαμβάνεις την ευθύνη και χωρίς να παραιτείται ούτε ένας Γενικός Γραμματέας, (γιατί εκτός από την παραίτηση στην Αττική οδό δεν είδαμε καμία παραίτηση στον κρατικό μηχανισμό), είναι πολιτική υποκρισία. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την πολιτική υποκρισία της συγνώμης, όποιος θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα λάθους, να αναλάβει την ευθύνη, διαφορετικά συγγνώμη χωρίς ανάληψη ευθύνης, σημαίνει δεν υπάρχει φιλότιμο. Είναι το κλασικό που γίνεται όταν έχουμε ένα άσχημο γεγονός στο δημόσιο τομέα, που λένε ότι «μείνετε ήσυχοι θα διενεργηθεί ΕΔΕ» και μετά από πολλά χρόνια μαθαίνουμε ότι είτε έχει τεθεί  την υπόθεση στο αρχείο είτε  έλλειπε κάποιο στοιχείο. Επειδή αυτή την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν συμπολίτες μας στην Αττική από τη Νέα Ιωνία μέχρι του Ζωγράφου και την Κηφισιά και σε άλλες περιοχές που στερούνται του ρεύματος, του νερού, της ζέστης, της δυνατότητας να μετακινηθούν, επειδή  τα αυτοκίνητά τους είναι εγκλωβισμένα είτε στην Αττική οδό είτε σε άλλους χώρους εργασίας και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν καν στους δρόμους, γιατί οι δρόμοι είναι παγοδρόμια και θέλω να πω ότι οι συνθήκες είναι τραγικές για μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, άρα πρέπει αυτή τη στιγμή πέρα από τις συγνώμες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, να αναληφθούν γρήγορα πρωτοβουλίες για να βοηθηθεί όλος αυτός ο κόσμος, να κινητοποιηθεί ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας για να γίνει ό,τι μπορεί να γίνει, πριν έχουμε και άλλα προβλήματα».

Η προπαγάνδα δε μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα

«Για τα θέματα της επικοινωνίας, (με την επικοινωνιακή υπεροπλία που διαθέτει η κυβέρνηση για ευνόητους λόγους, δεν θέλω να το ξανανοίξω το θέμα) η όποια επικοινωνία, η όποια προπαγάνδα, όσα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και να διαθέτεις και όσο και να σε λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, δε μπορείς να κρύψεις την πραγματικότητα, ούτε μπορώ να αφήσω ασχολίαστη αυτή την εικόνα με τους υπουργούς να βγαίνουν όταν έχει κρύο στις οθόνες με τις ζακέτες ή με τα μπουφάν με την κουκούλα, όπως ο πρωθυπουργός στο λιμάνι του Πειραιά, που πήγε να δει τους άστεγους τους οποίους «τόσο πολύ στεναχωρήθηκε» που είναι άστεγοι, σαν να είναι άστεγοι από μία φυσική καταστροφή και όχι από μία οικονομική πολιτική. Εν πάσει περιπτώσει, ας αφήσουν στην άκρη αυτές τις ώρες την επικοινωνία και ας επικεντρωθούν στο να βοηθήσουν τους πολίτες!

Τα κατόπιν ενεργειών του πρωθυπουργού

«Όσο για την αποζημίωση, πολύ σωστά, εγώ δεν έχω πρόβλημα να το πω, δίνεται μία πρώτη αποζημίωση, γιατί οι πολίτες έχουν προβλήματα. Αυτά με τα τηλεφωνήματα για το ύψος αποζημίωσης είναι απαράδεκτα πράγματα και πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να επιλέξει, ή έχει ανίκανους υπουργούς τους οποίους επέλεξε ο ίδιος και πρέπει σε κάθε δύσκολη ώρα να βγαίνει ανακοίνωση ότι μετά από «ενέργειες του πρωθυπουργού» ή μετά από «επικοινωνία» του πρωθυπουργού. Ή λοιπόν έχει ανίκανους υπουργούς που επέλεξε ο ίδιος, να τους πάρει και να φύγουν, να ησυχάσουμε ή οι ευθύνες φτάνουν στον ίδιο, με διάφορα θέματα συμβάσεων και συμφωνιών με εταιρείες, είτε απευθείας αποδόσεων είτε οτιδήποτε άλλο. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω από πού κι ως πού έγινε αυτό το πράγμα το οποίο το περνάμε πολύ στα γρήγορα και δεν στέκεται  κανείς σ’ αυτό. Από πού και ως που αυτή η επαφή;  Γιατί δεν θέλω να πιστέψω τα όσα διαβάζω στο διαδίκτυο, για σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με τη συγκεκριμένη εταιρεία, δεν θέλω να τα πιστέψω καν αυτά, έχει ξεκινήσει η δικαιοσύνη την έρευνα και ας τα βρει όλα αυτά, εγώ θέλω να πω ότι πρέπει με σαφήνεια να οριστεί ότι η όποια αποζημίωση, δεν πρέπει να συσχετιστεί με παραίτηση των συγκεκριμένων πολιτών από τη δυνατότητα να ασκήσουν ένδικα μέσα! Διότι εδώ μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα, σωστά η πολιτεία λέει ότι πρέπει να δοθεί αυτή η αποζημίωση και να δοθεί αυτή η αποζημίωση. Αν και εκεί θα δείτε μετά από λίγο καιρό τα τραγελαφικά γραφειοκρατικά που θα βγουν στον αέρα, με διάφορες καταστάσεις».

Ο κόσμος δεν στέλνει τα παιδιά του να υπηρετήσουν για να τους χρησιμοποιεί μία ιδιωτική εταιρεία

«Ο ένας είχε πρόβλημα υγείας και ήταν εγκλωβισμένος, ο άλλος μετακινούσε άρρωστο από νοσοκομείο στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στο σπίτι του, άλλος πήγε για να πιει καφέ και άλλος δεν έχει αυτοκίνητο, γιατί είναι ακόμη εκεί. Δεν είναι όλα τα ίδια. Αυτή την ώρα ας κινητοποιήσουν όποια  δυνατότητα υπάρχει στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για να καθαρίσουν οι δρόμοι, να λυθούν τα προβλήματα, να επανέλθει το ρεύμα, να πάει νερό στα σπίτια, να έχουν τα αυτονόητα αγαθά οι πολίτες και όταν τελειώσουν όλα αυτά να ανοίξουμε και τη μεγάλη κουβέντα για το ρόλο του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, διότι θυμόσαστε την προπαγάνδα των προηγούμενων δεκαετιών για το πόσο άψογα λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας και του πόσο κακά λειτουργούσε ο δημόσιος τομέας. Εγώ δεν θεωρώ ότι στο δημόσιο είναι όλα τέλεια, αλλά στην πανδημία όλοι στα δημόσια νοσοκομεία τρέχαμε και τώρα που έγινε όλο το πρόβλημα, το στρατό κατεβάσαμε. Ο κόσμος δεν στέλνει τα παιδιά του να υπηρετήσουν την θητεία τους, για να τους χρησιμοποιεί μία ιδιωτική εταιρεία για να μοιράσει μπουκάλια με νερό και τρόφιμα, δε μπορώ να καταλάβω αυτή η ιδιωτική εταιρεία δεν μπορούσε να πάρει από άλλες εταιρείες προσωπικό το οποίο να κάνει αυτή την απλή δουλειά, να μοιράσει νερά και τρόφιμα; Και στέλναμε τους φαντάρους τους οποίους τους έχουμε για άλλη δουλειά; Αυτή τη στιγμή ας κάνουν ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουν τους ανθρώπους, γιατί τα προβλήματα ακόμα παραμένουν».

error: Content is protected !!