Αλάτι στους δρόμους: «Γονατίζει» το αυτοκίνητό μας! Αλάτι στους δρόμους: «Γονατίζει» το αυτοκίνητό μας!
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» με το τόσο αντιφατικό όνομα, μας χτύπησε για τα καλά με τεράστιους όγκους χιονιού να έχουν κατακλύσει πολλές περιοχές της Αττικής. Μπορεί το έργο των τοπικών... Αλάτι στους δρόμους: «Γονατίζει» το αυτοκίνητό μας!

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» με το τόσο αντιφατικό όνομα, μας χτύπησε για τα καλά με τεράστιους όγκους χιονιού να έχουν κατακλύσει πολλές περιοχές της Αττικής.

Μπορεί το έργο των τοπικών αρχών να μην ήταν το ιδανικό (γνωρίζουμε όλοι πλέον την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών) ωστόσο οι αλατιέρες των δήμων βγήκαν στους δρόμους και έριξαν αρκετό αλάτι, σε μια προσπάθεια να λιώσει ο πάγος. Το αλάτι λοιπόν που τόσο μας βοηθάει για την ασφαλή μας μετακίνηση, κάνει σημαντική ζημιά στο αμάξωμα, αλλά και στα λοιπά μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου μας. Έχει την τάση να προσκολλάτε επίμονα στο αυτοκίνητό μας επιταχύνοντας τη δημιουργία σκουριάς στα μεταλλικά μέρη, «τρώγοντας» σιγά, σιγά το αμάξωμα. Ξεκινάει από το πάτωμα και συνεχίζει με τα μέρη της ανάρτησης και επεκτείνεται! Αν τυχόν έχετε κάποιο χτύπημα κι έχει φύγει το χρώμα, η διαδικασία επιταχύνεται σημαντικά. Επίφοβα σημεία, πλην του πατώματος, είναι οι θόλοι των τροχών, αφού ό,τι πατάνε τα ελαστικά, το «πετάνε» σε αυτούς.

Τι πρέπει να κάνετε τώρα;

Αρχικά πρέπει να πλύνετε σχολαστικά όλο το αυτοκίνητο σας δίνοντας τη δέουσα προσοχή στο πάτωμα και φυσικά στους θόλους των τροχών. Αφιερώστε χρόνο να καθαρίσετε καλά το χώρο κάτω από τον κινητήρα, το σύστημα εξαγωγής, αλλά και τα μαρσπιέ. Και μόλις τα δύσκολα μείνουν πίσω κι οι δρόμοι θα είναι καθαροί από αλάτι, σας συνιστούμε να κερώσετε το αυτοκίνητο σας (η κεραμική επίστρωση είναι ιδανική, αλλά κοστίζει). Μια διαδικασία που προστατεύει σημαντικά το αμάξωμα, δημιουργώντας το απαραίτητο προστατευτικό φιλμ.

autogreeknews.gr

error: Content is protected !!