Τα 21 καλύτερα ελληνικά κρασιά του 2021 όπως τα επέλεξαν τα 50.000 μέλη του botilia.gr Τα 21 καλύτερα ελληνικά κρασιά του 2021 όπως τα επέλεξαν τα 50.000 μέλη του botilia.gr
Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα Καλύτερα Ελληνικά Κρασιά του 2021 όπως προκύπτουν από τις προτιμήσεις των 50.000+ μελών του Botilia.gr. Οι προτιμήσεις μετρούνται από τις αγορές και... Τα 21 καλύτερα ελληνικά κρασιά του 2021 όπως τα επέλεξαν τα 50.000 μέλη του botilia.gr

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα Καλύτερα Ελληνικά Κρασιά του 2021 όπως προκύπτουν από τις προτιμήσεις των 50.000+ μελών του Botilia.gr.

Οι προτιμήσεις μετρούνται από τις αγορές και τις βαθμολογήσεις των μελών των εκατοντάδων ελληνικών κρασιών που πέρασαν από το Botilia.gr τη χρονιά που πέρασε.

Η διαδικασία

Η ομάδα του Botilia.gr κάνει την αρχική επιλογή ανάμεσα σε αρκετές χιλιάδες κρασιά που περνάνε από τα ποτήρια της μέσα στη χρονιά. Από αυτά επιλέγονται τα καλύτερα, τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε σχέση ποιότητας- τιμής και αυτά διατίθενται τόσο στα μέλη του Botilia όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Τα μέλη του Botilia, πέρα από τις αγορές τους, έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στα αγαπημένα τους και να βαθμολογήσουν τα κρασιά που δοκιμάζουν.

Σημειώνουμε ότι μπορούν να βαθμολογήσουν μόνο κρασιά τα οποία έχουν αγοράσει (και άρα δοκιμάσει) προκειμένου η διαδικασία να είναι πιο διαυγής και ακριβής.

Τα πρώτα

Με βάση όλα τα παραπάνω, στην κορυφή βρέθηκε το Cuvee Monsignori – Κτήμα Αργυρού από τη Σαντορίνη, το οποίο έχει διακριθεί και σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Bucephale – Kτήμα Λίγας. Παλιά κλήματα δίνουν τον πιο συμπυκνωμένο καρπό τους και έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 18 μήνες σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια.

Το Ξινόμαυρο Reserve – Κτήμα Άλφα έπεται στην 3η θέση. Είναι ένα από τα λίγα ελληνικά κρασιά με διακρίσεις τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας.

Αναλυτικά η λίστα

 1. Cuvee Monsignori Κτήμα Αργύρου
 2. Bucephale Κτήμα Λίγας
 3. Ξινόμαυρο Reserve Κτήμα Άλφα
 4. Φτέλος Οινοποιείο Αρτέμη Καραμολέγκου
 5. Le Roi des Montagnes Cuvee Κτήμα Παπαργυρίου
 6. Moschopolis 18 Οινοποιείο Μοσχόπολις
 7. Δρυόπη Reserve Κτήμα Δρυόπη
 8. Ελιά Βιδιανό Αμπελώνες Καραβιτάκη
 9. Rilancio Sangiovese Κτήμα Καρυπίδη
 10. Adagio Day Five Jima Winery
 11. Γη και Ουρανός Αμπελώνες Θυμιόπουλου
 12. Le Sang de la Pierre Οινοποιία Αϊβαλή
 13. Ράμνιστα Κτήμα Κυρ Γιάννη
 14. Moschopolis 24 Οινοποιείο Μοσχόπολις
 15. Δάκρυ του Πεύκου Οινοποιείο Κεχρής
 16. Rose de Xinomavro Αμπελώνες Θυμιόπουλου
 17. L’ Esprit du Lac Κτήμα Κυρ Γιάννη
 18. Amuse Rose Κτήμα Μουσών
 19. Bold Αμπελώνες Καραβιτάκη
 20. Νάουσα Κτήμα Κελεσίδη
 21. F by Foivos Φοίβος Παπαστράτης

hellasjournal.com

error: Content is protected !!