ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΕΝΑ !!! ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΕΝΑ !!!
META TO ΠΛΟΙΟ “ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» ΚΑΙ ΝΥΝ “ΠOΝΤΟΣ” HMIBΥΘΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ” .ΕΝΩ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ …. …….ΥΠΑΡΧΕΙ... ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΕΝΑ !!!

META TO ΠΛΟΙΟ “ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» ΚΑΙ ΝΥΝ “ΠOΝΤΟΣ” HMIBΥΘΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ” .ΕΝΩ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ …. …….ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ;;;;;

Σαπιοκάραβα χαρακτηρισμένα Επιβλαβή- Επικίνδυνα και Ναυάγια, που ήταν παροπλισμένα για πολλά χρόνια, ύστερα από επίπονες προσπάθειες των τοπικών αρχών, κατάφεραν να απομακρυνθούν από τον κόλπο της Ελευσίνας αλλά και από άλλα λιμάνια , βρίσκονται στο Αρχαίο λιμάνι της Σαλαμίνας εδώ και περίπου δύο χρόνια. Στις 22/12/21 ημιβυθίστηκε το πλοίο ” ΠΟΝΤΟΣ” πρώην “ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ” , στις 27/1/22 ημιβυθίστηκε το πλοίο “ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ”, ενώ τα πλοία ” ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ και “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” παρουσιάζουν ΣΟΒΑΡΗ ΚΛΙΣΗ !!!!Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες μας από την πρώτη στιγμή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τις αρνητικές εξελίξεις στον ενάλιο Αρχαιολογικό χώρο του νησιού μας. Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν ……Το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας το οποίο στο Δημοτικό Συμβούλιο μας διαβεβαίωνε ότι ήρθαν με σκοπό να επισκευαστούν και να καταστούν πλεύσιμα για να πάνε σε διαλυτήριο πλοίων στην Τουρκία, σήμερα ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του αναφέροντας σε επιστολή του ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα!!!! Η Δημοτική αρχή επί ένα χρόνο απλά παρακολουθεί την ασέλγεια του Αρχαιολογικού χώρου, τους κινδύνους από την ενδεχόμενη μόλυνση του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών. Η Δημοτική Αρχή σιωπά στο ” Περιβαλλοντικό έγκλημα” που επιτελείται σε μια πολλαπλώς προστατευόμενη περιοχή, σε άμεση γειτνίαση με τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και την Κοινότητα Αμπελακίων. Άφωνος και άφαντος παραμένει και ο Δήμαρχος σε όλα όσα διαδραματίζονται στον ιστορικό αρχαιολογικό τόπο της Ναυμαχίας !!!!!!

Επιτροπή Διάσωσης των Αρχαιολογικών Χώρων της Σαλαμίνας

error: Content is protected !!