ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής
Την ανάκληση παρτίδας συμπληρωμάτων σιδήρου ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 002170 (ημερομηνία λήξης 08/2022) του φαρμακευτικού προϊόντος RAFESAC Ferrous Gluconate κόνις για πόσιμο διάλυμα 300 mg/φακελίσκο (37,5mg Fe++)/SACHET.... ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής

Την ανάκληση παρτίδας συμπληρωμάτων σιδήρου ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 002170 (ημερομηνία λήξης 08/2022) του φαρμακευτικού προϊόντος RAFESAC Ferrous Gluconate κόνις για πόσιμο διάλυμα 300 mg/φακελίσκο (37,5mg Fe++)/SACHET.

Στην ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει ότι, σε ορισμένα τεμάχια της παρτίδας, η εμφάνιση του περιεχομένου, δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος που είναι συμπλήρωμα σιδήρου.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την ανάκληση της εταιρείας RAFARM A.E.B.E., η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε την ανακοίνωση

ΕΟΦ ανακοίνωση

ethnos.gr

error: Content is protected !!