Νέο πρόγραμμα Αστροφυσικής για μαθητές δημοτικού από το Αστεροσκοπείο Αθηνών Νέο πρόγραμμα Αστροφυσικής για μαθητές δημοτικού από το Αστεροσκοπείο Αθηνών
Ένα νέο διαδικτυακό πρόγραμμα Αστροφυσικής για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού διοργανώνει το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία... Νέο πρόγραμμα Αστροφυσικής για μαθητές δημοτικού από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ένα νέο διαδικτυακό πρόγραμμα Αστροφυσικής για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού διοργανώνει το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με το επιστημονικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τις τρεις τελευταίες Κυριακές του Φεβρουαρίου (13/2, 20/2 & 27/2) μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Είναι δε πανελλαδικής εμβέλειας και αφορά την παρουσίαση διαφορετικών επιστημονικών ενοτήτων. Σκοπός του προγράμματος είναι η ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών και η γνωριμία τους με τα διάφορα συναφή ερευνητικά πεδία με όχημα το παιχνίδι, τη φαντασία, τη διαδικτυακή αστρονομική παρατήρηση αλλά και την διαδραστική προσέγγιση.

Το ταξίδι ξεκινά από τον απτό, ορατό και σχετικά μικρής κλίμακας κόσμο των πλανητών και του Ήλιου μας και, χρησιμοποιώντας ως γέφυρα τα αστέρια, επεκτείνεται στον γαλαξία μας και στον υπόλοιπο αχανή κόσμο των γαλαξιών ιχνηλατώντας το γοητευτικό και αόρατο σύμπαν των ακτινών Χ, αλλά και των αινιγματικών μελανών οπών. Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται πρωινές ώρες περιλαμβάνει διαδραστικές ομιλίες, αστρονομικά παιχνίδια, μίνι παρουσιάσεις ταινιών, ζωγραφική και φυσικά ζωντανή αστρονομική παρατήρηση του Ήλιου.

(Πληροφορίες στο vk@noa.gr και στο 210 – 8109112 καθημερινές 11-2μμ) 

Δ.Π. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!