O κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αλλεργικοί» με την κυβερνησιμότητα O κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αλλεργικοί» με την κυβερνησιμότητα
3/ 2 /2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αλλεργικοί» με την κυβερνησιμότητα. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν ότι οι Οργανισμοί Τοπικής... O κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αλλεργικοί» με την κυβερνησιμότητα

3/ 2 /2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αλλεργικοί» με την κυβερνησιμότητα.

Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού δεν είναι συνιστώσες, αλλά φορείς που πρέπει να διοικούνται για να εξυπηρετούν τους πολίτες, τόσο το καλύτερο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης για να σχολιάσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με το κόστος διαχείρισης των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων στο Λεκανοπέδιο, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου της πολιτικής προστασίας, αναδεικνύει τις ιδεολογικές εμμονές ενός τμήματος της Αριστεράς, που αποδείχθηκε στην πράξη αναποτελεσματική,  όσον αφορά τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.

Μπορεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να μην εκτιμά το γεγονός πως στην πρόσφατη κακοκαιρία πετύχαμε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές,  ή να μην ενημερώθηκε για τις 8 αλήθειες, όσον αφορά την προσπάθεια των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής να διαχειριστούν την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ. Προφανώς γιατί είναι ακόμη επηρεασμένος από κακοστημένα σόου που και ο ίδιος συμμετείχε πριν από λίγα χρόνια, τότε που θρηνήσαμε δεκάδες ανθρώπινες απώλειες από την αποτυχημένη διαχείριση ενός καταστροφικού φυσικού φαινομένου.

Ο κ. Σκουρλέτης όφειλε να είχε μάθει από τα λάθη του, ώστε να μην εξακολουθεί να διακατέχεται από ιδεοληψίες. Αν είχε μάθει, σήμερα δεν θα υπερασπιζόταν το νομοθετικό τερατούργημα που φέρνει την υπογραφή του. Θα είχε ήδη ζητήσει από την αυτοδιοίκηση συγγνώμη για την ακυβερνησία και την αναστάτωση που προκάλεσε στην κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού ο «Κλεισθένης», καθιστώντας τις πολιτικές και κοινωνικές πλειοψηφίες όπως αυτές προέκυψαν από τις εκλογές, σε όμηρους των διαθέσεων των μικρών μειοψηφιών. Αναστάτωση που ευτυχώς διορθώθηκε από τη σημερινή Κυβέρνηση, η οποία επιπλέον ψήφισε κι ένα νέο εκλογικό σύστημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, που διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα των αυτοδιοικητικών οργανισμών και το δικαίωμα της πλειοψηφίας να εφαρμόζει το πρόγραμμά της.

Δυστυχώς, ακόμη στην αντίληψη του κ. Σκουρλέτη αποτελεί «δημοκρατικό» δικαίωμα η δυνατότητα των μειοψηφιών, να επιβάλλουν τις απόψεις τους στις πλειοψηφίες. Είναι «δημοκρατικό» κατά την άποψή του μια παράταξη που ψηφίσθηκε από το 66% των πολιτών της Αττικής στο β’ γύρο των εκλογών, να μην διαθέτει πλειοψηφία στα όργανα διοίκησης της Περιφέρειας. Αποτελεί γι αυτόν εγγύηση διαφάνειας η ύπαρξη αδύναμων διοικήσεων, που μπορεί να τυγχάνουν της αποδοχής της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά είναι υποχρεωμένες για να διοικήσουν να χρειάζεται να συναλλάσσονται και να συναποφασίζουν με παρατάξεις που αποδοκιμάστηκαν από την πλειοψηφία  των κοινωνιών.

Αν αυτή είναι η αντίληψη του κ. Σκουρλέτη και του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοκρατία, η δική μας άποψη είναι διαφορετική. Εμείς θέλουμε ισχυρούς κι αποτελεσματικούς Δήμους και Περιφέρειες, με ισχυρές διοικήσεις, που διαθέτουν την αποδοχή κοινωνικών πλειοψηφιών και στηρίζονται σε εξασφαλισμένη κυβερνησιμότητα.

Σε μια αστική Δημοκρατία, οι πλειοψηφίες δεν συναλλάσσονται κάτω από το τραπέζι, αλλά ασκούν διοίκηση και λογοδοτούν για τις πράξεις και τα αποτελέσματά τους, απευθείας στους πολίτες.

Η ισχυρή κυβερνησιμότητα, είναι αυτή που αποτελεί προϋπόθεση και εγγύηση διαφάνειας κι αποτελεσματικότητας κε Σκουρλέτη .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!