“ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ” έκοψαν την πίτα τους “ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ” έκοψαν την πίτα τους
Σε κλίμα ζεστό και οικογενειακό, με τα μέλη της οικογένειας και εκλεκτούς συμπατριώτες και φίλους, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος “ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ” έκοψε την Πέμπτη... “ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ” έκοψαν την πίτα τους

Σε κλίμα ζεστό και οικογενειακό, με τα μέλη της οικογένειας και εκλεκτούς συμπατριώτες και φίλους, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος “ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ” έκοψε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 την καθιερωμένη Αγιοβασιλόπιτα, αυτή τη φορά λόγω των συνθηκών στο σπίτι του Κρητικού στη Σαλαμίνα. Το Νέο Έτος, το Δ.Σ. και την οικογένεια των Κρηταγενών ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σαλαμίνας π. Στυλιανός Χουλάκης, ενώ μαζί του συμπροσευχήθηκε ο π. Παναγιώτης Δάλλας. Ευχές προς τα μέλη της οικογένειας απηύθυναν, ο πρόεδρος του Ομίλου Γρηγόρης Μωραΐτης και ο Γεν. Γραμματέας Γιάννης Καπετανάκης οι οποίοι έδωσαν από κοινού έμφαση στην οικογένεια, την αγάπη για την παράδοση και την ενότητα μεταξύ των ανθρώπων, κάνοντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρο τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε το σπίτι του Κρητικού στη Σαλαμίνα. Το παρών για ακόμη μια φορά, στηρίζοντας έτσι την προσφορά των Κρηταγενών στον πολιτισμό και την παράδοση, έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη η οποία στον χαιρετισμό που απηύθυνε και αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους, τόνισε πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε προσπάθειες που προάγουν πολιτισμό με ήθος και αξιοπρέπεια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την οικογένεια, την αγάπη και την ενότητα.

Μεταξύ των φίλων και συμπατριωτών των Κρηταγενών που παρευρέθηκαν στη λιτή εκδήλωση ήταν, η πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας Κα Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, η Δημοτική Σύμβουλος Σταυρούλα Γεροντιώτου, η Κοινοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας Ελένη Κοκλιώρη, η πρώην Κοινοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας Μαλαματένια Μίχα, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και τέως προέδρος του Συλλόγου Κρητών Γρηγόρης Καπετανάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” Παναγιώτης Λιαδάκης, ο Πρόεδρος της “Λαογραφικής Στέγης Σαλαμίνας” Μανώλης Καπετανάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σαλιμίνας Κώστας Σπετσιωτάκης τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά ενός τραπεζιού 4 ατόμων στο εστιατόριο Χοντρό αλά.τι για τον τυχερό της Αγιοβασιλόπιτας. Κοντά μας ήταν επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Σαλαμίνας Νίκη Πρωτονωταρίου, από τον Σύλλογο Ατόμων με Διαβήτη Σαλαμίνας “Γλυκιά Ζωή με Δράση” η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Αναστασία Δεσδενάκη, ο τέως Γεν. Γραμματέας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Κρητών Γιώργος Γιουρτζάκης και από το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας και την Εφημερίδα “Η Φωνή της Σαλαμίνας” ο Νικος Γιαννόπουλος. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά που με την παρουσία τους τίμησαν την οικογένεια των Κρηταγενών και ευχήθηκαν μαζί της για το Νέο Έτος! Κλείνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς στο φίλο και συμπατριώτη μας Φραγκιά Κιρκιμπολάκη, τον οποίο οι υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να είναι κοντά μας, και στο ΑΡΤΟΣ & ΓΛΥΚΟ Φραγκιάς στη Λ. Ιπποκράτους 145 για τα εξαιρετικά εδέσματα που μας προσέφερε. Ευχαριστούμε όλους εσάς, την οικογένεια των Κρηταγενών και όλους τους φίλους που 4 Χρόνια τώρα εμπιστεύεστε το σπίτι του Κρητικού με την αγάπη σας. Καλή κι ευλογημένη Χρονιά σε όλους, μια χρονιά γεμάτη στιγμές ζωής. Τα καλύτερα έρχονται!

Το Δ.Σ ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ

error: Content is protected !!