Φτάσαμε, λοιπόν, εκεί όπου ξεκινήσαμε (editorial ΦΩΝΗΣ Ιανουαρίου) Φτάσαμε, λοιπόν, εκεί όπου ξεκινήσαμε (editorial ΦΩΝΗΣ Ιανουαρίου)
Ωραία! Φτάσαμε, λοιπόν, εκεί όπου ξεκινήσαμε, δυστυχώς χρόνια πίσω. Από το «για πρώτη φορά» στο αυτονόητο που είναι όχι επίτευγμα, αλλά υποχρέωση της εκάστοτε... Φτάσαμε, λοιπόν, εκεί όπου ξεκινήσαμε (editorial ΦΩΝΗΣ Ιανουαρίου)

Ωραία!

Φτάσαμε, λοιπόν, εκεί όπου ξεκινήσαμε, δυστυχώς χρόνια πίσω.

Από το «για πρώτη φορά» στο αυτονόητο που είναι όχι επίτευγμα, αλλά υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και το «ηθικό πλεονέκτημα» … καταλήξαμε στα στοχευμένα κακόβουλα σχόλια μέσω των Blogs, σε όποιον ασκεί αντιπολίτευση, σε όποιον αντιτίθεται στην παντογνωσία της Δημοτικής Αρχής.

Υπάρχει όμως και το χειρότερο.

Όποιος ασκεί αντιπολίτευση πληρώνεται να την ασκεί υπέρ κάποιου. Αυτό ακούστηκε από τα πλέον επίσημα χείλια. Η έννοια πολιτική κριτική της εκάστοτε Δημοτικής εξουσίας είναι παντελώς άγνωστη ή ακόμα χειρότερα, κάποιος θα μπορούσε άνετα να υποθέσει ότι εξ ιδίων κρίνονται τα αλλότρια.

Αλήθεια γιατί καταδικάζονται μόνο τα αντίθετα προς την Δημοτική Αρχή σχόλια ως πληρωμένα και δεν καταδικάζονται επίσημα οι αισχρότητες από όπου και να προέρχονται;

Όλα τελικά θυμίζουν το τηλεοπτικό σύνθημα “Εμπρός Πίσω”. Με όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον θα έπρεπε να τρέχαμε πανικόβλητοι, αλλά φαίνεται πως το μόνο που μας νοιάζει είναι ο ψηφιακός θόλος των κοινωνικών δικτύων.

Μόνο εκεί τα πράγματα πάνε καλά και μοιάζουμε σαν ο μέγιστος των ελληνικών Δήμων.

Κάποιοι λένε ότι πολιτική είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.

Στο νησί μας όμως φαίνεται ότι αυτό έχει αντικατασταθεί από το “φαίνεσθαι”.

Κάποιοι φώναζαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή για τα likes και τα “ουαου”. Δυστυχώς δεν είχαν φανταστεί τα χειρότερα.

Και έχουμε και το κερασάκι στην τούρτα.

Όταν με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής σου σε βγάζει, τουλάχιστον, πολιτικά υπερφίαλο αν όχι ηθελημένα πολιτικό ψεύτη είναι να αναρωτιέσαι τι άλλο θα δούμε.

από την έντυπη έκδοση
της “Φωνής της Σαλαμίνας”
(Ιανουάριος 2022)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!