Δεκάδες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» Δεκάδες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»
7/02/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δεκάδες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και το «Όλοι Μαζί... Δεκάδες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

7/02/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκάδες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στον Κολωνό

Γ. Πατούλης: «Σημαντική η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην εθελοντική αιμοδοσία. Όλοι μαζί συμβάλλουμε στη στήριξη του υγειονομικού μας συστήματος και στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα»  

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η ανταπόκριση, πολιτών, αθλητών και τοπικών φορέων στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε χθες στον Κολωνό στο ATHENS SPORTS HALL (Θεμισκύρας και Λένορμαν). 

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Κολωνό και ήταν με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. Για την υλοποίησή της υπήρξε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε’’, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), το  Δίκτυο Αγάπης και Αλληλεγγύης Κολωνού Α.Ο. Νηρέας και τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας και Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ευχαρίστησε θερμά, τόσο τους εθελοντές αιμοδότες, όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό που συνέβαλε στην αιμοδοσία. Επιπλέον αναφέρθηκε στην προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών υπογραμμίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική και βοηθάει καθοριστικά στην κάλυψη των ελλείψεων, οι οποίες είναι μεγαλύτερες λόγω της πανδημίας.

Με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

Με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Συμβάλλουμε έμπρακτα στην προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος του Νοσοκομείου Παίδων ‘’Η Αγία Σοφία’’. Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου η οποία έχει καθιερωθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Εθνική προσπάθεια και παραμένουμε σταθερά αρωγοί σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό  για τον άοκνο αγώνα τους, τους εθελοντές, τα μέλη των συλλόγων και φορέων της περιοχής και όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σημερινή αιμοδοσία. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η ανταπόκριση αυτή μας δίνει δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε την προσφορά αγάπης».

Το Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Σπύρος Φίλιος Πρόεδρος Δικτύου Αγάπης και Αλληλεγγύης Κολωνού, ο Πρόεδρος του  Α.Σ. ΝΗΡΕΑΣ Λάμπρος Κίτσιος, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Κολωνού Αναστάσιος Μοναστηριώτης, η Υπεύθυνη συνεργασιών και δημόσιων σχέσεων του φιλανθρωπικού οργανισμού elpo-family στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών Άννα Γρηγοροπούλου, ο Αχιλλεας Δεμέναγας Ιδρυτής και Υπεύθυνος Λειτουργίας του Athens Sports Hall Center και ο Μιχάλης Βασίλας Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακαδημίας Πλάτωνος «ΗΕΚΑΔΕΜΕΙΑ». Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής είχε  η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χ. Γαλανοπούλου.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Θερμές ευχαριστίες στο χορηγό Vikos Water για την προσφορά του.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!