Ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει ταχύτατα τη χώρα από απόψε, προκαλώντας μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει ταχύτατα τη χώρα από απόψε, προκαλώντας μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου
Ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να διασχίσει ταχύτατα την Ελλάδα από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας και από τα βόρεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά... Ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει ταχύτατα τη χώρα από απόψε, προκαλώντας μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να διασχίσει ταχύτατα την Ελλάδα από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας και από τα βόρεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr. Κατά τη διάρκεια της Τρίτης το μέτωπο θα επηρεάσει πρόσκαιρα πολλές περιοχές της χώρας μας.

   Κατά τη διέλευση του το ψυχρό μέτωπο αναμένεται να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 9-10 βαθμών Κελσίου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ενίσχυση των ανέμων κατά τόπους σε θυελλώδεις, με εντάσεις 8 μποφόρ και ριπές πολύ υψηλών ταχυτήτων. Παράλληλα, θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, καταιγίδες κυρίως στη βορειοανατολική χώρα και στο Αιγαίο, και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα. Η εν λόγω κακοκαιρία αναμένεται να είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

   Το meteo επισημαίνει ότι λόγω της πολύ μεγάλης ταχύτητας με την οποία το μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα, αλλά και της θέσης του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με αυτό, υπάρχει υψηλή αβεβαιότητα ως προς τη γεωγραφική κατανομή των φαινομένων και τη διάρκειά τους, ιδιαίτερα από τα ξημερώματα της Τρίτης. Στις περιοχές όπου υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη θα παρουσιάσουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, ακόμα και σε περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου (άνω των 100 μέτρων κατά μέσο όρο).

   ΠΔΡ -ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!