Κορονοϊός: Στο τραπέζι της Επιτροπής το τριήμερο της Αποκριάς Κορονοϊός: Στο τραπέζι της Επιτροπής το τριήμερο της Αποκριάς
Τις επόμενες ημέρες η απόφαση της Επιτροπής για τα καρναβάλια, ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης Tις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το πως θα κάνουμε Απόκριες  φέτος καθώς... Κορονοϊός: Στο τραπέζι της Επιτροπής το τριήμερο της Αποκριάς

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση της Επιτροπής για τα καρναβάλια, ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης

Tις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το πως θα κάνουμε Απόκριες  φέτος καθώς όπως έκανε γνωστό σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή των Ειδικών θα εξετάσει και θα αποφασίσει για τα μέτρα που θα ισχύσουν εκείνη την περίοδο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, ο κ.  Πλεύρης τόνισε ότι προκαλούν ανησυχία οι μεγάλες συγκεντρώσεις, ωστόσο  ξεκαθάρισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Τι είπε για τους ανεμβολίαστους

Για τους 300.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση σημείωσε ότι στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.

Δήλωσε επίσης ότι όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να οδηγηθούμε σε συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα στο χώρο των νοσοκομείων που θα έχουν μόνο έναν ωφελούμενο, τον ασθενή. Εξήγησε ότι 35 συνάνθρωποι μας που περίμεναν 7-8 μήνες για να κάνουν εν μέσω πανδημίας εγχειρήσεις, τις έκαναν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να πληρώσουν τίποτα καθώς το κράτος παρείχε υπηρεσίες στον πολίτη.

imerisia.gr

error: Content is protected !!