Η αρχαιότερη παμπ της Αγγλίας κλείνει μετά από 1.229 έτη λόγω κορονοϊού Η αρχαιότερη παμπ της Αγγλίας κλείνει μετά από 1.229 έτη λόγω κορονοϊού
Μία ιστορική παμπ στην Αγγλία, η Ye Olde Fighting Cocks, που ευρίσκεται στο  St. Albans, μία πόλη 57.000 κατοίκων, βορείως του Λονδίνου, αναγκάζεται να κλείσει λόγω covid, που έχει προκαλέσει μεγάλα οικονομικά... Η αρχαιότερη παμπ της Αγγλίας κλείνει μετά από 1.229 έτη λόγω κορονοϊού

Μία ιστορική παμπ στην Αγγλία, η Ye Olde Fighting Cocks, που ευρίσκεται στο  St. Albans, μία πόλη 57.000 κατοίκων, βορείως του Λονδίνου, αναγκάζεται να κλείσει λόγω covid, που έχει προκαλέσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Ο ιδιοκτήτης, Christo Tofalli, υποστηρίζει μάλιστα ότι η Ye Olde Fighting Cocks είναι η αρχαιότερη παμπ της Αγγλίας, λειτουργεί, όπως λέει, επί 1.229 συναπτά έτη από το 793 μ.Χ!

Οι εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες ανάγκασαν τον  Christo Tofalli να ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή μέσω  Facebook ότι κλείνει η παμπ. «Έκανα τα πάντα μαζί με την ομάδα μου, για να συνεχίσουμε την δουλειά μας… Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν καταστροφικά για την εστίαση, αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου… είμαι συντετριμμένος…», λέει ο Tofalli. Οι παμπ στην Βρετανία αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και πριν την πανδημία, διότι ο κόσμος προτιμά τα μπαρ, τα εστιατόρια ή το σπίτι του για να πιει μια μπύρα και ενδεχομένως να «τσιμπήσει» κάτι, με αποτέλεσμα από το 2008 έως το 2018 να κλείσουν στην Βρετανία 11.000 παμπ, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Η Ye Olde Fighting Cocks είναι πράγματι πολύ παλαιό κτίσμα, έχει δε αναγνωρισθεί η παλαιότητά του από τα ρεκόρ Guinness. Έλαβε το σημερινό σχήμα τον δέκατο αιώνα και λειτουργούσε ως καταφύγιο περιστεριών, όπως αναφέρει το τοπικό γραφείο τουρισμού της πόλης. Αργότερα διεξήγοντο κοκορομαχίες εκεί, εξ ου και το όνομα  Ye Olde Fighting Cocks.

Λέγεται μάλιστα ότι ο πολιτικός ηγέτης, Oliver Cromwell, κοιμήθηκε μία νύκτα εκεί, κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Αγγλία. Πάντως, από το 2000 ο τίτλος της παλαιότερης παμπ είναι ανενεργός, διότι, όπως λέει η εκπρόσωπος του Guinness, ήταν αδύνατο να επιβεβαιωθούν τα όσα λέγονται για την ιστορία της εν λόγω παμπ.

Υπάρχουν, ωστόσο, ελπίδες ότι η λειτουργία της παμπ θα συνεχισθεί. Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής μπύρας, «Mitchells & Butlers”, δήλωσε στο CNN ότι δεν θα είναι αυτό το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας της παμπ και ήδη επιχειρείται να επαναλειτουργήσει με νέα διεύθυνση.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Αναστάσιος Τσιμπουκίδης

libertatea.ro – ertnews.gr

error: Content is protected !!