Β. Κικίλιας: Κατακόρυφη η αύξηση των προκρατήσεων Β. Κικίλιας: Κατακόρυφη η αύξηση των προκρατήσεων
Κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων για την νέα τουριστική περίοδο καταγράφει η Ελλάδα, τονίζει ο υπουργός Τουρισμού. Βασίλης Κικίλιας. σε συνέντευξη του στον οικονομικό Ταχυδρόμο,... Β. Κικίλιας: Κατακόρυφη η αύξηση των προκρατήσεων

Κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων για την νέα τουριστική περίοδο καταγράφει η Ελλάδα, τονίζει ο υπουργός Τουρισμού. Βασίλης Κικίλιας. σε συνέντευξη του στον οικονομικό Ταχυδρόμο, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: “Η εικόνα που παίρνουμε από τους tour operators, τις αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία, την κρουαζιέρα, είναι πολύ καλή. Από τις πρώτες μέρες του 2022, διαπιστώνουμε κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων.”

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει το επίπεδο του 2019 ως προς τον τουρισμό, ο κ. υπουργός αναφέρει ότι η προσπάθειά του υπουργείου έχει ένα και μόνο στόχο: Η Ελλάδα να κάνει πρωταθλητισμό στον τουρισμό το καλοκαίρι του 2022. “Αυτή θα είναι μια νίκη της χώρας. Το έπαθλο της είναι το «μέρισμα» που θα επιστραφεί στη μέση ελληνική οικογένεια. Με νέες θέσεις εργασίας, με αύξηση του εισοδήματος, με νέες επενδύσεις”.

Την ίδια στιγμή συμπληρώνει ότι η σύγκριση με την περίοδο πριν τον κορονοϊό δεν είναι δόκιμη υπογραμμίζοντας ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που ταξιδεύει ο κάθε πολίτης.” Έχουν αλλάξει τα κριτήρια επιλογής και στην κορυφή βρίσκεται η υγειονομική ασφάλεια”, τονίζει.

Στο μεταξύ ο κ.Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά για τις πρωτοβουλίες της TUI στη Ρόδο αναφέροντας ότι οι επιλογή ενός ελληνικού νησιού-brand μόνο τυχαία δεν είναι. Έχει να κάνει με μία Ελλάδα η οποία, αφού επέδειξε ιδιαίτερη ανθεκτικότητα τα πρώτα δύο χρόνια της πανδημίας, ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην προσεχή τουριστική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος του αναπτυξιακού νόμου ο κ. υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση συγκεκριμένων τουριστικών επενδύσεων που αφορούν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των περιοχών της Ελλάδας (γεωγραφικών, κοινωνικών, πολιτισμικών, θρησκευτικών).

Στο μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού και συγκεκριμένα αυτό της κρουαζιέρας ο κ. υπουργός υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αναδειχθούν τα μεγάλα μας λιμάνια όπως του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ως λιμάνια εκκίνησης κρουαζιέρων ( home port προορισμούς). “H συμφωνία για παράδειγμα με την Νορβηγική εταιρεία “Norwegian” αποτυπώνει πως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας πρέπει να προετοιμαστεί έγκαιρα για δυνατές αφίξεις. Μιλάμε για περισσότερα από 80 calls στον Πειραιά, 50 εκ των οποίων θα είναι home port, κάτι το οποίο συμβαίνει μετά από 5 χρόνια. Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη έχει αύξηση πάνω από 250% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, σε σχέση με πέρσι”, σημείωσε.

Τέλος, στο μέτωπο της υγειονομικής ασφάλειας, ο κ.υπουργός τόνισε ότι έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, είναι πλέον σαφές ότι η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως, δεν συνδέεται με την τουριστική δραστηριότητα. “Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη δική μας χώρα, τα αντανακλαστικά που επιδείξαμε στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας κρίσης Δημόσιας Υγείας, ήταν άμεσα και αποφασιστικά”, ανάφερε.

ΚΑΧ – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!