Μικρές διακυμάνσεις και επιφυλακτικότητα Μικρές διακυμάνσεις και επιφυλακτικότητα
Η αγορά δείχνει αξιοσημείωτη αντοχή έναντι των αναταράξεων διεθνώς Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παρά τις αναταράξεις της προηγούμενης εβδομάδας κατάφερε... Μικρές διακυμάνσεις και επιφυλακτικότητα

Η αγορά δείχνει αξιοσημείωτη αντοχή έναντι των αναταράξεων διεθνώς

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παρά τις αναταράξεις της προηγούμενης εβδομάδας κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει την επαφή με τις 950 μονάδες, αλλά και να βρίσκεται σε τεχνικά ανοδική τροχιά.

Ειδικότερα ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 946,43 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Η αγορά δείχνει αξιοσημείωτη αντοχή έναντι των αναταράξεων διεθνώς, καθώς αν και η βελτίωση των προοπτικών σε οικονομία και επιμέρους κλάδους έχει διαφανεί από το τελευταίο τρίμηνο του 2021, το αγοραστικό ενδιαφέρον λαμβάνει σάρκα και οστά από τον πρώτο μήνα του 2022. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που έχουν τονίσει το τελευταίο εξάμηνο ότι οι ελληνικές μετοχές θα ενισχυθούν χάρη στον συνδυασμό της ισχυρής κυκλικής ανάκαμψης και των φθηνών αποτιμήσεων.

Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Επίσης, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ισχυρού ελληνικού story, καθώς επιστρέφουν πλέον στην κανονικότητα, με τον δείκτη NPE να αναμένεται να υποχωρήσει στο 5% το επόμενο έτος για το σύνολο του κλάδου. Άλλωστε, ο κλάδος έχει αλλάξει συμπεριφορά στο ταμπλό η οποία συνδέεται με την παρουσία ισχυρότερων επενδυτικών δυνάμεων στα μετοχολόγια τους, οι οποίες έχουν την υπομονή για την επιστροφή του κλάδου σε ένα υγιές επαναλαμβανόμενο μοντέλο κερδοφορίας.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο Σαράντης σημειώνει κέρδη 1%, με τις ΟΠΑΠ, Eurobank, Μυτιληναίο, Λάμδα, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΔΕΗ και Εθνική να είναι σε θετικά εδάφη. Από την άλλη, αντίρροπες είναι οι δυνάμεις που εκδηλώνονται σε Jumbo, Coca Cola, Aegean, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ.

ot.gr

error: Content is protected !!