Φωτιά πήρε το 1555 για τις συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ, ΟΓΑ Φωτιά πήρε το 1555 για τις συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ, ΟΓΑ
Πάνω από 225.000 νέες συντάξεις εκδόθηκαν το 2021, σημειώνοντας ρεκόρ για τον ΕΦΚΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος, σε συνέντευξη που... Φωτιά πήρε το 1555 για τις συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ, ΟΓΑ

Πάνω από 225.000 νέες συντάξεις εκδόθηκαν το 2021, σημειώνοντας ρεκόρ για τον ΕΦΚΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Τον Φεβρουάριο του 2021 οι ληξιπρόθεσμες (εκκρεμείς) συντάξεις ήταν 125.000, ενώ τώρα είναι 82.000, σημείωσε ο ίδιος. Τον Ιούνιο υπολογίζεται ότι θα έχει ξεκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων και οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα ικανοποιούνται εντός τριμήνου, συνέχισε ο κ. Τσάπαλος.

«Οι συντάξεις από τον Ιούνιο και μετά θα εκδίδονται εντός 90 ημερών», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, διευκρινίζοντας πως αυτός ο στόχος ισχύει για όλες τις συντάξεις, συμπεριλαμβανομένων και των «δύσκολων περιπτώσεων».

Το τηλεφωνικό κέντρο 1555 δεν έχει την δυνατότητα να πει στον κάθε ενδιαφερόμενο το πότε ακριβώς θα εκδοθεί η σύνταξη του, είπε ο κ. Τσάπαλος. Μπορεί να ενημερώσει όμως αν υπάρχουν εκκρεμότητες και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σύνταξη του.

Όσον αφορά στις παλαιές συντάξεις, αυτές που εκκρεμούν πριν από το 2019, έχουν ήδη εκκαθαριστεί «σε ποσοστό άνω του 90%». Στόχος είναι να έχει εκδοθεί το 100% μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, δεσμεύτηκε.

Σχετικά με τα χρωστούμενα εφάπαξ, ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ είπε πως «το 2021 είχαμε πραγματικά μια πολύ σημαντική βελτίωση στους ρυθμούς απονομής των εκκρεμών εφάπαξ», ενώ σημείωσε πως από τις 10.000 περιπτώσεις έχουν μείνει 6.000. Στόχος είναι να έχουν ικανοποιηθεί όλα μέσα στο 2022, πρόσθεσε.

«Κλειδί» είναι η on line παρακολούθηση πλέον της πορείας έκδοσης μια σύνταξης. Ως παράδειγμα, ο κ. Τσάπαλος ανέφερε ότι στην Κρήτη πριν έβγαιναν 500 συντάξεις τον μήνα, ενώ τώρα βγαίνουν 1500.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα των υπαλλήλων, ο κ. Τσάπαλος είπε πως υπάρχουν υπάλληλοι που εκδίδουν «100 και 120 συντάξεις τον μήνα» και υπάλληλοι που εκδίδουν 10 συντάξεις τον μήνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ τόνισε πως έχει μπει πλέον κατώτατο όριο έκδοσης δύο συντάξεων την ημέρα από κάθε υπάλληλο.

tilegrafimanews.gr

error: Content is protected !!