Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας
Αυστηρές ποινές φυλάκισης χωρίς δυνατότητα αναστολής και περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση που αναβληθεί η δίκη τους είναι οι πιο σημαντικές από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες... Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Αυστηρές ποινές φυλάκισης χωρίς δυνατότητα αναστολής και περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση που αναβληθεί η δίκη τους είναι οι πιο σημαντικές από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που μελετά η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την οπαδική βία.

Τα συγκεκριμένα μέτρα αποφασίστηκαν στη σημερινή σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε  υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εξέταση των υπό κατάθεση μέτρων σε θεσμικό και επιχειρησιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Οι ανακοινώσεις των μέτρων θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση τα μέτρα θα κινούνται στους εξής 3 άξονες:

  1. Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τους Συνδέσμους αλλά και του ρόλου και των ευθυνών των ΠΑΕ.
  2. Αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα
  3. Πιο αυστηροί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ

Στο μεταξύ, έρευνες πραγματοποίησαν αστυνομικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής σε συνδέσμους οπαδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί έχουν κάνει ντου σε συνδέσμους οπαδών σε Λαύριο, Ραφήνα Καματερό, κέντρο Αθήνας, καθώς και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σε τρεις εξ αυτών μπήκε ήδη λουκέτο , διότι δε διέθεταν άδεια λειτουργίας.

Επίσης, σύμφωνα με το tempo24.news, αστυνομικοί από όλες της Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους στους συνδέσμους του Ολυμπιακού στην οδό Χαραλάμπη, του Παναθηναϊκού στην οδό Σαχτούρη και της ΑΕΚ στην οδό Ζαΐμη καθώς και της Παναχαϊκής στην οδό Κιλκίς.

eleftherostypos.gr

error: Content is protected !!