Συντάξεις: Με λογισμικό… διά χειρός ΕΦΚΑ εκδίδονται πλέον οι επικουρικές του Δημοσίου Συντάξεις: Με λογισμικό… διά χειρός ΕΦΚΑ εκδίδονται πλέον οι επικουρικές του Δημοσίου
Εκδόθηκαν ήδη οι πρώτες 600 επικουρικές συντάξεις – Στόχος του ΕΦΚΑ να δημιουργήσει σταδιακά τα δικά του λογισμικά Tο πρώτο λογισμικό διά χειρός ΕΦΚΑ έχει ήδη... Συντάξεις: Με λογισμικό… διά χειρός ΕΦΚΑ εκδίδονται πλέον οι επικουρικές του Δημοσίου

Εκδόθηκαν ήδη οι πρώτες 600 επικουρικές συντάξεις – Στόχος του ΕΦΚΑ να δημιουργήσει σταδιακά τα δικά του λογισμικά

Tο πρώτο λογισμικό διά χειρός ΕΦΚΑ έχει ήδη μπει σε εφαρμογή και αφορά την έκδοση των επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου. Οι πρώτες 600 επικουρικές, οι οποίες θεωρούνται εύκολες περιπτώσεις, καθώς δεν έχουν διαδοχική ή παράλληλη ασφάλιση, εκδόθηκαν με βάση τους κανόνες αυτοματοποίησης που υλοποίησε ο αρμόδιος τομέας του ΕΦΚΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Επιδίωξη του φορέα είναι στο πλαίσιο του σχεδίου για ψηφιακό μετασχηματισμό να δημιουργήσει σταδιακά τα δικά του λογισμικά προκειμένου να απελευθερωθεί από τους αναδόχους που πολλές φορές καθυστερούν την παράδοση των λογισμικών, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο επανυπολογισμός και η καταβολή αυξήσεων, αναδρομικών και συντάξεων.

Σε λειτουργία 53 ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία από τον e-ΕΦΚΑ 53 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι οποίες εξυπηρετούν χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους, λογιστές, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υλοποιεί ο υποδιοικητής του φορέα, Αλέξανδρος Bαρβέρης, το πρώτο εξάμηνο του 2022 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η αυτοματοποιημένη έκδοση των επικουρικών συντάξεων, αρχικά του Δημοσίου για περιπτώσεις γήρατος αλλά και χηρείας (μεταβιβάσεις επικουρικών συντάξεων θανάτου) και στη συνέχεια του ιδιωτικού τομέα.

Ο στόχος της διοίκησης

Επίσης, έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αυτοματοποιημένη διαδικασία για την ηλεκτρονική αίτηση και την πληρωμή του επιδόματος ασθένειας για το σύνολο των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, καθημερινά πραγματοποιούνται 1,1 εκατ. ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών – ασφαλισμένων, ενώ στόχος της διοίκησης είναι εντός του 2022 οι καθημερινές συναλλαγές να ξεπεράσουν το 1,5 εκατ. με 2 εκατ.

imerisia.gr

error: Content is protected !!