Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής η  σύμβαση για την έναρξη των έργων άρσης επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής η  σύμβαση για την έναρξη των έργων άρσης επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής
13/2/2022       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής η  σύμβαση για την έναρξη των έργων άρσης επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής... Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής η  σύμβαση για την έναρξη των έργων άρσης επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής

13/2/2022      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής η  σύμβαση για την έναρξη των έργων άρσης επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: « Η αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας αποτελεί έναν από τους πυλώνες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην Αττική μας και την προστασία των πολιτών»

Στην άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου περιοχών της Δυτικής Αττικής από τις ζημιές που υπέστη από τις κακοκαιρίες, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, συνολικού προϋπολογισμού 2.949.600 ευρώ. Οι εργασίες θα αφορούν, μεταξύ άλλων, εκσκαφές, άρση καταπτώσεων, καθαρισμό και μόρφωση τάφρων, διάνοιξη τάφρων, αποκατάσταση καθιζήσεων (εκσκαφές, κατασκευή επιχωμάτων, οδοστρωσία &  ασφαλτικά), κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης καθώς και αποκατάσταση της σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού.

Συγκεκριμένα τα έργα που προβλέπονται να υλοποιηθούν είναι:

  • Ανακατασκευή γέφυρας ανοίγματος 20,00μ. περίπου στην ΠΕΟΑΘ από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου.
  • Αποκατάσταση των κατολισθήσεων με την κατασκευή όλων των απαιτούμενων τεχνικών έργων, όπως η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης ύψους 3,00μ στην οδό Μεγάρων – Μαζίου από διασταύρωση με την οδό προς Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, ήτοι εργασίες εκσκαφών, επιχώσεων,  εξυγιάνσεων, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας κλπ.
  • Αποκατάσταση των κατολισθήσεων με κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης ύψους 4,00μ στην οδό Παραλία Ντουράκο Αλεποχωρίου–Μάζι, ήτοι εργασίες εκσκαφών, επιχώσεων,  εξυγιάνσεων, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας κλπ.
  • Αποκατάσταση των κατολισθήσεων με κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης στην οδό Φυλής – Δερβενοχωρίων (προς το φρούριο Φυλής) και προ της διασταύρωσης προς Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, ήτοι εργασίες εκσκαφών, επιχώσεων,  εξυγιάνσεων, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας κλπ.
  • Αποκατάσταση της κατολίσθησης σε τμήμα της οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου στη θέση 2.500μ. προ της παραλίας, ήτοι εργασίες εκσκαφών, επιχώσεων,  εξυγιάνσεων, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας κλπ.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η προάσπιση της οδικής ασφάλειας είναι για την Περιφέρειά μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά, καθώς η αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας αποτελεί έναν από τους πυλώνες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην Αττική μας και κατ΄ επέκταση για την ασφάλεια της ίδιας της ζωής των πολιτών».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!