ΖΩΗ-BOT: Το ελληνικό ρομπότ που μαθαίνει στους μαθητές τι είναι ρομποτική ΖΩΗ-BOT: Το ελληνικό ρομπότ που μαθαίνει στους μαθητές τι είναι ρομποτική
Είναι το πρώτο ελληνικό ρομπότ που δημιουργήθηκε με σκοπό να φέρει τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων σε επαφή με την ρομποτική και τον προγραμματισμό. Η ιδέα... ΖΩΗ-BOT: Το ελληνικό ρομπότ που μαθαίνει στους μαθητές τι είναι ρομποτική

Είναι το πρώτο ελληνικό ρομπότ που δημιουργήθηκε με σκοπό να φέρει τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων σε επαφή με την ρομποτική και τον προγραμματισμό.

Η ιδέα ανήκει στην Ένωση Γονέων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκηδόνος. Η ΖΩΗ-BOT είναι ένα ρομπότ που θα επισκέπτεται τα δημοτικά σχολεία και με αφορμή ένα τρέχον θέμα – όπως η COVID-19 – θα διαδρά με τα παιδιά και θα τα φέρνει σε μια πρώτη επαφή με την ρομποτική και τον προγραμματισμό.

Κατασκευάστηκε από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗ και αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου προς τη συγκεκριμένη Ένωση Γονέων.

Η κυρία Στέλλα Βαλσαμάκη, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκηδόνος στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στις “Συνδέσεις” για την υλοποίηση και τον σκοπό της ιδέας του ρομπότ.

ertnews.gr

error: Content is protected !!