Πουλιά πέφτουν από τον ουρανό: Οι ειδικοί ανακάλυψαν την πιθανή αιτία του φαινομένου Πουλιά πέφτουν από τον ουρανό: Οι ειδικοί ανακάλυψαν την πιθανή αιτία του φαινομένου
Εκατοντάδες πουλιά έπεσαν από τον ουρανό στο Μεξικό, ενώ διερευνάται η αιτία του μυστηριώδους γεγονότος στην πόλη Quautemoc στην επαρχία Τσιουάουα. Μεγάλος αριθμός πτηνών πέθαναν... Πουλιά πέφτουν από τον ουρανό: Οι ειδικοί ανακάλυψαν την πιθανή αιτία του φαινομένου

Εκατοντάδες πουλιά έπεσαν από τον ουρανό στο Μεξικό, ενώ διερευνάται η αιτία του μυστηριώδους γεγονότος στην πόλη Quautemoc στην επαρχία Τσιουάουα. Μεγάλος αριθμός πτηνών πέθαναν και παρέμειναν ξαπλωμένα στο έδαφος και η πτώση του σμήνους έγινε αντιληπτή από κάμερες ασφαλείας. Το βίντεο τραβήχτηκε νωρίς το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου και οι πολίτες κάλεσαν την αστυνομία, η οποία εντόπισε περίπου εκατό νεκρά πουλιά στο δρόμο, αναφέρουν μεξικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα πτηνά έπεσαν γύρω στις πέντε το πρωί. 

Έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για ένα είδος κιτρινοκέφαλου κοτσιφιού, που ζει στα βόρεια του Καναδά και ο οποίος πέρασε το χειμώνα στο Μεξικό ως μετανάστης.  Η αστυνομία κάλεσε κτηνιάτρους και ζωολόγους, οι οποίοι παρουσίασαν αρκετές πιθανές θεωρίες για το τι συνέβη, αλλά καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πουλιά θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει λόγω εισπνοής δηλητηριωδών αερίων από μια κοντινή μονάδα θέρμανσης ή από ισχυρή ηλεκτροπληξία εάν στέκονταν σε ηλεκτρικό καλώδιο. Κάποια μέσα ενημέρωσης εκτός Μεξικού έχουν παρουσιάσει τη θέση ότι τα εν λόγω πτηνά δέχθηκαν επίθεση από σμήνος άλλων πουλιών, χάθηκε ο συντονισμός και συγκρούστηκαν μεταξύ τους.  

Kurir.rs  – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς – ertnews.gr

error: Content is protected !!