Υβριδικές απειλές και υβριδικός πόλεμος: Πώς αντιμετωπίζονται Υβριδικές απειλές και υβριδικός πόλεμος: Πώς αντιμετωπίζονται
Τι σημαίνει υβριδικός πόλεμος και ποια είναι τα υλικά του. Η σημασία της πληροφορίας και της τεχνολογίας σε έναν υβριδικό πόλεμο. Τα παραπάνω αναλύει ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης,... Υβριδικές απειλές και υβριδικός πόλεμος: Πώς αντιμετωπίζονται

Τι σημαίνει υβριδικός πόλεμος και ποια είναι τα υλικά του. Η σημασία της πληροφορίας και της τεχνολογίας σε έναν υβριδικό πόλεμο.

Τα παραπάνω αναλύει ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, διδάκτορας σε Διεθνείς Σχέσεις, διευθυντής Μελετών ΕΛΙΣΜΕ στην εκπομπή Όμικρον 3 της ΕΡΤ3.

«Η έννοια του υβριδικού πολέμου, των υβριδικών απειλών, των υβριδικών επιχειρήσεων έχει παρουσιαστεί τα τελευταία περίπου 15 χρόνια και έχει πάρει μία υπερβολική αναφορά στην επικαιρότητα και τα Μέσα Ενημέρωσης. Οτιδήποτε συμβαίνει ονομάζεται πλέον υβριδικός πόλεμος ή υβριδική επιχείρηση. Υπάρχουν πολλοί ορισμοί. Ο πιο απλός λέει ότι ένας πόλεμος είναι μία σύγκρουση, η οποία περιλαμβάνει τα κλασικά συμβατικά χαρακτηριστικά μιας σύγκρουσης, περιλαμβάνει όμως και τα μη συμβατικά, αυτό, που παλιά ξέραμε ως ανταρτοπόλεμο. Επίσης, περιλαμβάνει και τον πληροφοριακό πόλεμο, που γίνεται για τον έλεγχο της πληροφορίας και της επιχείρησης στον κυβερνοχώρο, δηλαδή τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους απόλυτα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης.

ertnews.gr

error: Content is protected !!