Συντάξεις: Οι επόμενες κινήσεις για τους λογιστές και τους δικηγόρους Συντάξεις: Οι επόμενες κινήσεις για τους λογιστές και τους δικηγόρους
Σαν ένα ισχυρό «όπλο» στην προσπάθεια να μηδενίσουν οι εκκρεμείς συντάξεις βλέπουν ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας τη συμμετοχή λογιστών και δικηγόρων.  Προς... Συντάξεις: Οι επόμενες κινήσεις για τους λογιστές και τους δικηγόρους

Σαν ένα ισχυρό «όπλο» στην προσπάθεια να μηδενίσουν οι εκκρεμείς συντάξεις βλέπουν ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας τη συμμετοχή λογιστών και δικηγόρων.  Προς το παρόν, όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά καθώς ο αρχικός στόχος ήταν να συμμετάσχουν στη διαδικασία 1.200 επαγγελματίες παρόλα αυτά μέχρι στιγμής οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι απαριθμούνται σε 458.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Money Review, το υπουργείο Εργασίας «ποντάρει» σε αυτή τη προσπάθεια και έτσι αναμένεται να υπάρξει και επιπλέον κύκλος ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικηγόρων και των λογιστών που θα συνδράμουν στην όλη προσπάθεια των συντάξεων.

Οι επόμενες κινήσεις  

Σε αυτή τη φάση οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες μπορούν να αναλάβουν συνταξιοδοτικές αιτήσεις ασφαλισμένων του τ.ΙΚΑ, τ.ΟΑΕΕ και τ.ΟΓΑ και μέσα στο επόμενο διάστημα σύμφωνα με κύκλους του ΕΦΚΑ ,πρόκειται να υλοποιηθεί η ένταξη και άλλων κατηγοριών συντάξεων. Έτσι αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να δοθεί δυνατότητα και στους ιδιώτες  να εκδίδουν κύριες συντάξεις του τέως ΝΑΤ αλλά και του τέως ΕΤΑΑ, αλλά και συντάξεις παράλληλης και διαδοχικής ασφάλισης. 

Το βάρος το επόμενο διάστημα θα μετακινηθεί  και προς τις επικουρικές συντάξεις. Οι εκκρεμείς  επικουρικές είναι περίπου 109.000. Όπως αναφέρουν στελέχη του ΕΦΚΑ αυτό είναι το επόμενο πρότζεκτ του 2022,ο μηδενισμός και των επικουρικών συντάξεων. Στο μηδενισμό των επικουρικών συντάξεων θα συνδράμουν και οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι το επόμενο διάστημα, ώστε να ξεμπλοκάρουν ακόμη πιο γρήγορα και οι επικουρικές συντάξεις. 

Πώς επιλέγεται ο πιστοποιημένος επαγγελματίας  

Υπενθυμίζεται ότι στον ασφαλισμένο, κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης, εμφανίζονται οι διαθέσιμοι πιστοποιημένοι επαγγελματίες. Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος επιλέγει τον πιστοποιημένο που επιθυμεί, ορίζει την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού, ενώ στη συνέχεια λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιβεβαίωση της ανάθεσης και του ραντεβού προκειμένου να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά. 

Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί πάνω από 500 αιτήσεις για ανάληψη των συνταξιοδοτικών υποθέσεων από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους και οι πρώτες συντάξεις αναμένεται να εκδοθούν στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο χρόνος έκδοσης και απονομής μίας κύριας σύνταξης από πιστοποιημένους ιδιώτες είναι συντομότερος (2-3 μήνες) σε σχέση με το χρόνο έκδοσης-απονομής από υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ.

moneyreview.gr

error: Content is protected !!