THE GREENCITY (Ενέργειες με Δήμους Περιφέρειας Αττικής) THE GREENCITY (Ενέργειες με Δήμους Περιφέρειας Αττικής)
Τον Ιούλιο 2021 ξεκίνησε το πρόγραμμα «ΤΗΕ GREEN CITY» που αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής... THE GREENCITY (Ενέργειες με Δήμους Περιφέρειας Αττικής)

Τον Ιούλιο 2021 ξεκίνησε το πρόγραμμα «ΤΗΕ GREEN CITY» που αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), από την εταιρεία Southstar, εισάγοντας μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα μέσω mobile app, επιβραβεύει τους πολίτες για τα υλικά που ανακυκλώνουν.

Τώρα, όλοι οι συμπολίτες μας, μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν 8 κατηγορίες και είδη διαχωρισμένων υλικών, που μέχρι σήμερα κατέληγαν στις χωματερές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω εξήντα (60) Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης, τα οποία  πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια με προκαθορισμένες στάσεις σε πλατείες, υπαίθρια parking, κτλ.

Η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή και ήδη, σε μόλις 7 μήνες λειτουργίας του προγράμματος, έχουν κάνει εγγραφή 60.000 συνάνθρωποί μας και ανακυκλώνοντας, έχουν συμβάλει σε εξοικονόμηση τουλάχιστον 4.240 κιλών CO2, σε χαρτί που έχει σώσει 290 δέντρα και 295.000 λίτρα νερού!

Οι δήμοι της Αττικής έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα, στηρίζοντας έμπρακτα και σε συνεργασία με την Ομάδα ΤΗΕ GREEN CITY, πραγματοποιούν συναντήσεις ενημέρωσης και επίδειξης του Κινητού Πράσινου Σημείο και του τρόπου παράδοσης των διαφορετικών διαχωρισμένων υλικών, της ζύγισης τους και της απόδοσης των πόντων επιβράβευσης των πολιτών, σε Σχολεία και σε Δράσεις σε κάθε Δήμο.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις δράσεις που πραγματοποιηθήκαν το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με κάθε Δημοτική αρχή:

  • Ο Γιώργος Χατζηδάκης – Δήμαρχος Ηλιούπολης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αντζινάς Ιωάννης παρευρέθηκαν στο κινητό πράσινο σημείο του THEGREENCITY, την Πέμπτη 18/11 στην πλατεία 25ης Μαρτίου, Δήμος Ηλιούπολης, μαζί με 38 μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο.
  • Ο Δήμος Ελευσίνας πραγματοποίησε δράση την 1/12, με στόχο την ανάδειξη της ανακύκλωσης και συμμετείχαν 80 μαθητές από 4 τμήματα του 2ου Γυμνασίου, ενώ παρευρέθηκαν και ο διευθυντής κ. Βάλβης και η καθηγήτρια πληροφορικής κ. Γιοβάνου. Από τον Δήμο απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ. Οικονόμου και έδωσαν το παρών ο κ.Παναγιωτόπουλος (Γ.Γ. Δήμου), όπως επίσης και οι κυρίες Μακρή και Παλαιολόγου.
  • Την Κυριακή 5/12/2021 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του σώματος εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, κατόπιν πρόσκλησης του, προέδρου του σώματος, κ. Πέτρου Ελευθεριάδη. Η ομάδα THE GREEN CITY ενημέρωσε για την σημασία της ανακύκλωσης και την παρουσία μας σαν πρόγραμμα και εγώ για το πρόγραμμα επιβράβευσης και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. Στην εκδήλωση, συμμετείχαν με διάφορες δράσεις σχετικά με τον εθελοντισμό και την ανακύκλωση, δημοτικά σχολεία και το σώμα προσκόπων οδηγών. Κατά την διάρκεια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος εκπρόσωποι της περιφέρειας, του Δήμου και του ΕΔΣΝΑ
  • Εκδήλωση έγινε στις 12/12 στο Δήμο Ωρωπού, με αφορμή το άναμμα του δένδρου της πόλης και την έναρξη της εορταστικής περιόδου. H ομάδα ΤΗΕ GREEN CITY ενημέρωσε για το πρόγραμμα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος επιτετραμμένος με τα σχολεία κ. ΛΟΥΠΗΣ και η πρόεδρος του συλλόγου κ. ΚΟΝΤΟΥ.
  • Η δράση πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, την Δευτέρα 13/12 έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού. Κατά την διάρκεια της δράσης, οι μαθητές επισκέφτηκαν το όχημα χωρισμένοι σε τάξεις, ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και το πρόγραμμα μας, μέσω ενός διαδραστικού λεκτικού και τέλος ενημερώθηκαν για το όχημα και τις δυνατότητες του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, από πλευράς του δήμου, οι κ. ΚΑΡΑΚΩΝΗ, Α/δήμαρχος παιδείας, κ. ΒΟΓΚΛΗ, Α/δήμαρχος καθαριότητας και ο κ. Αναστασόπουλος Α/δήμαρχος πρασίνου.
  • Πραγματοποιήθηκε, δράση στο Δήμο Άνοιξης, την Τρίτη 21/12 στο γυμνάσιο Άνοιξης. Κατά την διάρκεια της δράσης, οι μαθητές επισκέφτηκαν το όχημα χωρισμένοι σε τάξεις, ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και το πρόγραμμα μας, μέσω ενός διαδραστικού λεκτικού και τέλος ενημερώθηκαν για το όχημα και τις δυνατότητες του. Στην συνέχεια μοιράστηκαν στους μαθητές αναμνηστικές μάσκες ως επιβράβευση για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και την ανακύκλωση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, η πρόεδρος της 2βαθμιας επιτροπής κυρία ΚΩΝΣΤΑ, η διευθύντρια του Γυμνάσιου κ. ΜΠΕΛΕΡΗ και 4μελης αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων μέσω της προέδρου κ. ΝΤΟΦΗ.
  • Τέλος τη Δευτέρα 14/2, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της δημάρχου Αγ. Δημητρίου κ. Μ. Ανδρούτσου στο ΚΠΣ στην Πλατεία Ηρώων, παρουσία και του Αντιδημάρχου κ. Ν. Συρράκου, για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του THE GREEN CITY στο Δήμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr  ή επικοινωνήστε μέσω email στο info@thegreencity.gr ή στο τηλ.: 210 9215000

error: Content is protected !!