Πώς να προστατέψετε το όχημά σας από τους κλέφτες; Πώς να προστατέψετε το όχημά σας από τους κλέφτες;
Σίγουρα θα έχετε ακούσει τον πιο γραφικό της παρέας σας να αναφέρει πως έχουμε γίνει Φαρ Ουέστ, με τόσα εγκλήματα που γίνονται και μάλιστα... Πώς να προστατέψετε το όχημά σας από τους κλέφτες;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τον πιο γραφικό της παρέας σας να αναφέρει πως έχουμε γίνει Φαρ Ουέστ, με τόσα εγκλήματα που γίνονται και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Και δυστυχώς έχει δίκιο, με μία ακόμη μάστιγα της εποχής μας να είναι οι κλοπές αυτοκινήτων, που μετά λύπης μας αναφέρουμε πως αυξάνονται συνεχώς, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας. Μια αιτία για αυτή την αύξηση των διαρρήξεων, είναι κι η διαρκής εξέλιξη της τεχνολογίας που προσφέρει νέες μεθόδους κλοπής.

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε περισσότερο το αυτοκίνητό σας;

Αρχικά αυτό που έχουμε να σας προτείνουμε, είναι να δυσκολέψετε όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο του επίδοξου κλέφτη. Αυτό σημαίνει πως καλό θα είναι να έχετε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα να κλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και να μην ξεχνιέστε. Ειδικά οι κάτοχοι αυτοκινήτων με keyless σύστημα εισόδου κι ενεργοποίησης του αυτοκινήτου, καλό θα είναι να μην τα αφήνουν κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Αυτό γιατί υπάρχουν εξελιγμένα μηχανήματα που αντιγράφουν τον κωδικό που εκπέμπει το κλειδί και με το πάτημα ενός κουμπιού αποκτούν πρόσβαση στο αυτοκίνητό σας.

Πέρα από το κλείδωμα δεν θα πρέπει να ξεχνάτε και τα παράθυρα ανοιχτά, ακόμα και στην περίπτωση ολιγόλεπτης στάθμευσης. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να επιλέγετε ένα ασφαλές σημείο στάθμευσης ειδικά αν δεν έχετε δικό σας γκαράζιδανικά κλειστό. Αν λοιπόν παρκάρετε στο δρόμο θα πρέπει να επιλέγετε ένα καλά φωτισμένο σημείο, ενώ δεν είναι κακή ιδέα να χρησιμοποιήσετε επίσης και μια κλειδαριά τιμονιού, το γνωστό μας «μπαστούνι» για περαιτέρω ασφάλεια. Και σαφώς δεν αφήνετε τίποτα πολύτιμο σε κοινή θέα εντός της καμπίνας, αφού κυκλοφορούν πολλά… αδιάκριτα βλέμματα.

Επιλέξτε ένα καλό σύστημα συναγερμού με GPS ιδανικά!

Ίσως το πιο γνωστό αντικλεπτικό σύστημα και αυτό που γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ο συναγερμός. Το σύστημα του συναγερμού ενεργοποιείται όταν γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες στο αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα όταν κάποιος σπάσει τα τζάμια, αν προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα χωρίς κλειδί ή ακόμη κι αν βρεθεί πολύ κοντά ή ακουμπήσει το όχημα. Οι συναγερμοί σίγουρα αποτρέπουν μια πιθανή κλοπή, αλλά δεν αποτελούν πανάκεια, αφού οι σύγχρονοι κλέφτες καταφέρνουν να τους εξουδετερώνουν.

Βέβαια αν υπάρχει ένα ίδιο όχημα χωρίς συναγερμό κι ένα με αντικλεπτικό σύστημα προφανώς θα επιλέξουν το πρώτο! Επίσης μια καλή κίνηση είναι να τοποθετήσετε, πέρα από το συναγερμό και μια συσκευή παρακολούθησης για να μπορέσετε να εντοπίσετε το αυτοκίνητό σας σε περίπτωση κλοπής. Αυτό φυσικά δεν θα εμποδίσει την κλοπή, αλλά τουλάχιστον θα σας δώσει περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσετε το αυτοκίνητο σας. Επίσης, αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν εργοστασιακό σύστημα εντοπισμού, που συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο και έτσι ο κάτοχος του αυτοκινήτου γνωρίζει που βρίσκεται το όχημά του.

Προστασία όμως προσφέρει στον κάτοχο του αυτοκινήτου και η προσθήκη πακέτου ολικής και μερικής κλοπής, καθώς η πρόσθετη επιβάρυνση στο ασφάλιστρο είναι μηδαμινή. Έτσι εάν γίνει η… στραβή, θα υπάρξει τουλάχιστον αποζημίωση.

autogreeknews.gr

error: Content is protected !!