YouTube: «Έκοψε» τη δυνατότητα εσόδων σε ρωσικά κανάλια YouTube: «Έκοψε» τη δυνατότητα εσόδων σε ρωσικά κανάλια
Προηγήθηκε αντίστοιχη απόφαση της Facebook Το YouTube απέκλεισε πολλά ρωσικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του κρατικά χρηματοδοτούμενου Russia Today, από τη δυνατότητα αποκόμισης εσόδων μέσω των βίντεο που... YouTube: «Έκοψε» τη δυνατότητα εσόδων σε ρωσικά κανάλια

Προηγήθηκε αντίστοιχη απόφαση της Facebook

Το YouTube απέκλεισε πολλά ρωσικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του κρατικά χρηματοδοτούμενου Russia Today, από τη δυνατότητα αποκόμισης εσόδων μέσω των βίντεο που αναρτούν.

Η κίνηση έρχεται λίγο μετά από αντίστοιχη ενέργεια της μητρικής της Facebook, Meta Platforms Inc, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία.

«Εξαιρετικές συνθήκες»

Επικαλούμενο «εξαιρετικές συνθήκες», η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «παύει τη δυνατότητα ορισμένων καναλιών να αποκομίζουν έσοδα από το YouTube, συμπεριλαμβανομένων πολλών ρωσικών καναλιών που συνδέονται με τις πρόσφατες κυρώσεις».

Τα βίντεο από τα επηρεαζόμενα κανάλια θα εμφανίζονται επίσης λιγότερο συχνά ως προτεινόμενα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του YouTube Φαρσάντ Σάντλοου. Πρόσθεσε ότι το Russia Today και πολλά άλλα κανάλια δεν θα είναι πλέον προσβάσιμα στην Ουκρανία λόγω σχετικού «αιτήματος της κυβέρνησης».

Η Meta απαγόρευσε την Παρασκευή στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν διαφημίσεις ή να δημιουργούν έσοδα από διαφημίσεις στις υπηρεσίες της, οπουδήποτε στον κόσμο.

ot.gr

error: Content is protected !!