Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου
27/2/2022       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο της... Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου

27/2/2022      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου

Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου. Μιας άξιας πολιτικού, εξαιρετικής γιατρού, μίας μαχήτριας της ζωής που κόσμησε με την παρουσία της τόσο το χώρο της πολιτικής όσο και την επιστημονική κοινότητα.

Νιώθω ιδιαίτερα τυχερός γιατί με τη Μαριέττα Γιαννάκου μας ένωναν διαχρονικοί δεσμοί φιλίας  και  αλληλοεκτίμησης. Με την ιδιότητα του Προέδρου του ΙΣΑ είχα την ευκαιρία  να συνομιλώ  συχνά μαζί της καθώς ως πρώην Υπουργός Υγείας και  γιατρός γνώριζε τα θέματα που απασχολούσαν τον ιατρικό κόσμο σε  βάθος και πάντοτε οι απόψεις της ήταν χρήσιμες και εποικοδομητικές. Η Μαριέττα Γιαννάκου ωστόσο αγαπούσε πολύ και  την Αυτοδιοίκηση, στη δύναμη της οποίας πίστευε πολύ.

Υπήρξε μία διορατική προσωπικότητα, με ήθος, υπέρμαχος της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, του δικαίου. Αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις και παρά  τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν, για μία καλύτερη εκπαίδευση, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της γυναίκας, αλλά  και για την ενίσχυση της αμυντικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών.

Η απουσία της θα είναι «ηχηρή». Θα μας λείψει η οραματική της σκέψη, η ψύχραιμη και ορθολογική ματιά  της, ο εμπνευσμένος  λόγος της.

Μόνη μας  παρηγοριά η παρακαταθήκη του έργου που αφήνει πίσω  της.

Για την απώλεια της εκφράζω τα ειλικρινή και πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Καλό ταξίδι Μαριέττα  

error: Content is protected !!