Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα – Αίρονται οι περιορισμοί covid Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα – Αίρονται οι περιορισμοί covid
Βάση των περιορισμών τα καταστήματα άνοιγαν στις 10:00 όμως μέτα την νέα ΚΥΑ επανέρχεται το ωράριο Επανέρχεται στην «κανονικότητα» το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών... Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα – Αίρονται οι περιορισμοί covid

Βάση των περιορισμών τα καταστήματα άνοιγαν στις 10:00 όμως μέτα την νέα ΚΥΑ επανέρχεται το ωράριο

Επανέρχεται στην «κανονικότητα» το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από αύριο, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, καθώς αίρονται οι περιορισμοί που ίσχυαν τις προηγούμενες εβδομάδες λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορoνοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την νέα κοινή υπουργική απόφαση «αίρονται τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορoνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 6:00», και ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου, με βάση τον οποίο άνοιγαν στις 10:00 και επανέρχεται το ωράριο.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, το γενικό πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας στην Αθήνα είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 -21:00 και Σάββατο 9:00 – 20:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ζητάει επιτακτικά την επαναφορά της κανονικότητας στη λειτουργία της αγοράς και την άρση κάθε περιορισμού που δυσχεραίνει τη λειτουργία της και στερεί από τις εμπορικές επιχειρήσεις το απαραίτητο οξυγόνο για την βιωσιμότητα τους.

«Επισημαίνουμε ότι το λιανεμπόριο  έχει αποδείξει από την αρχή της πανδημίας ότι με τη σοβαρή λειτουργία του δεν αποτελεί υγειονομική απειλή», επισημαίνεται.

imerisia.gr

error: Content is protected !!