Το αμερικανικό CBS έδειξε ελληνική την Κωνσταντινούπολη και προκάλεσε χαμό στην Τουρκία Το αμερικανικό CBS έδειξε ελληνική την Κωνσταντινούπολη και προκάλεσε χαμό στην Τουρκία
Χαμός στην Τουρκία με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS με αφορμή χάρτη που προβλήθηκε σε έκτακτη εκπομπή του δικτύου και παρουσίασε ως ελληνική την... Το αμερικανικό CBS έδειξε ελληνική την Κωνσταντινούπολη και προκάλεσε χαμό στην Τουρκία

Χαμός στην Τουρκία με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS με αφορμή χάρτη που προβλήθηκε σε έκτακτη εκπομπή του δικτύου και παρουσίασε ως ελληνική την Κωνσταντινούπολη.

Η προβολή του συγκεκριμένου χάρτη προκάλεσε σοκ στη γειτονική χώρα με οργισμένες αντιδράσεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «σκάνδαλο».

Στο επίμαχο σημείο της έκτακτης ειδησεογραφικής εκπομπής του CBS γινόταν αναφορά στις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου και στις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης για την εφαρμογή τους.

Η εμφάνιση όμως του χάρτη, στον οποίο η περιοχή των Στενών και της Κωνσταντινούπολης αποτυπωνόταν με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα δηλαδή της ελληνικής επικράτειας, εξόργισε τους Τούρκους.

eleftherostypos.gr

error: Content is protected !!