ΑΔΕΔΥ: 24ωρη γενική απεργία στις 6 Απριλίου 2022 ΑΔΕΔΥ: 24ωρη γενική απεργία στις 6 Απριλίου 2022
Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, κηρύσσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της, που συνεδρίασε στις... ΑΔΕΔΥ: 24ωρη γενική απεργία στις 6 Απριλίου 2022

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, κηρύσσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της, που συνεδρίασε στις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, τα αιτήματα είναι τα εξής:

«1. Οικονομικά:

– Αυξήσεις στους μισθούς άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.

– Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

– Ξεπάγωμα της διετίας 2015–2017.

– Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

– Επαναφορά 13ου–14ου μισθού.

– Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

2. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

3. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.ά.

5. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων».

Την ίδια ημερομηνία, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αποφάσισε 24ωρη απεργία και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, οπότε η Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, αποκτά τα χαρακτηριστικά γενικής απεργίας.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το “παρών” τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!