Επίδομα στέγασης: Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα πρέπει να γνωρίζετε Επίδομα στέγασης: Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα πρέπει να γνωρίζετε
Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή, ενώ δικαιολογητικά (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου κτλ)... Επίδομα στέγασης: Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή, ενώ δικαιολογητικά (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου κτλ) υποβάλλονται εφόσον χρειάζεται στα Κέντρα Κοινότητας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr που ανέπτυξε η ΗΔΙΚΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση του επιδόματος είναι η δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου (Α.Α.Δ.Ε.). Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

Το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα, ανάλογα την σύνθεση του νοικοκυριού. Αν το ενοίκιο είναι μικρότερο, το επίδομα περιορίζεται ανάλογα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μισθωτές στο ίδιο σπίτι με διαφορετικά ηλεκτρονικά μισθωτήρια δικαιούνται το επίδομα;

Όχι επειδή σε αυτή την περίπτωση ενοικιάζουν μέρος κατοικίας και εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του προγράμματος. Θα πρέπει να έχουν ένα ηλεκτρονικό μισθωτήριο στο οποίο θα εμφανίζονται ως συνενοικιαστές.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση σε περίπτωση συνενοικίασης;

Εάν πρόκειται για συνενοικιαστές (δηλαδή εάν έχει δηλωθεί συνενοικίαση στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο), η αίτηση υποβάλλεται από τον έναν εκ των δύο και το άλλο άτομο συμπεριλαμβάνεται ως μέλος στο νοικοκυριό. Η αίτηση θα είναι κοινή και το ποσό της επιδότησης θα κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στην αίτηση για το Επίδομα και στον οποίο ο αιτών θα πρέπει να είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Υποβάλλω την αίτηση κι ενώ συμπληρώνω τον αριθμό μισθωτηρίου, η αίτηση δεν εγκρίνεται με την αιτιολογία ότι το ποσό του ενοικίου είναι μηδενικό

Ήταν πρόβλημα της ηλεκτρονικής διασταύρωσης από το αντίστοιχο πεδίο του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου και έχει ήδη επιλυθεί. Παρακαλούμε δοκιμάστε να υποβάλετε εκ νέου αίτηση.

ergasiakanea.eu

error: Content is protected !!