ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η  ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η  ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η  ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε ενημερώνουν τους μισθωτούς... ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η  ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η  ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας (φέτος 7 Μαρτίου 2022).

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο Νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. 

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και ΄έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. 

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιο τους (άρθρο 2, παρ.3 Ν.Δ 3755/1955).

Αν μια επιχείρηση λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση (ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσε βάσει ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας, επιχειρησιακής συνήθειας ή εθίμου) τότε για πλήρη απασχόληση τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιο τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας. 

error: Content is protected !!