Αποκριάτικες δράσεις από τον Δήμο Πειραιά το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς Αποκριάτικες δράσεις από τον Δήμο Πειραιά το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς
Στιγμές χαράς και αισιοδοξίας θα προσφέρει ο Δήμος Πειραιά σε μικρούς και μεγάλους με τις αποκριάτικες δράσεις που διοργανώνει για το τελευταίο τριήμερο της... Αποκριάτικες δράσεις από τον Δήμο Πειραιά το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς

Στιγμές χαράς και αισιοδοξίας θα προσφέρει ο Δήμος Πειραιά σε μικρούς και μεγάλους με τις αποκριάτικες δράσεις που διοργανώνει για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου, το εμπορικό κέντρο και οι γειτονιές της πόλης θα «πλημμυρίσουν» με μουσικοχορευτικά δρώμενα, αποκριάτικη μουσική και κέφι, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα. Παρέλαση Καρναβαλιστών και μουσικών δρόμου σε κεντρικά σημεία και περιήγηση στην πόλη με το τρένο της Αποκριάς σε συνεργασία Δήμου Πειραιά και Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, θα βάλουν στο πνεύμα των ημερών μικρούς και μεγάλους.

Τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία από την covid19, την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Πειραιά κρατά ζωντανό το έθιμο του χαρταετού και καλεί τους δημότες να κοιτάξουν ψηλά, καθώς τεράστιοι πολύχρωμοι χαρταετοί μήκους από 3 έως 35 μέτρα, σε πρωτότυπα σχέδια εμπνευσμένα από τον μαγικό κόσμο της θάλασσας, θα πετάξουν από την πλαζ της Φρεαττύδας, στρέφοντας όλα τα βλέμματα στον πειραϊκό ουρανό.

Επιπλέον, ο Δήμος Πειραιά ενθαρρύνοντας μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν στο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, θα προσφέρει δωρεάν χαρταετούς στα παιδιά, σε κεντρικά σημεία των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μοίρασμα χαρταετών

Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Στις γειτονιές της πόλης, σε κεντρικά σημεία των Δημοτικών Κοινοτήτων, θα προσφερθούν δωρεάν χαρταετοί στους μικρούς φίλους.

Συγκεκριμένα:

Πλατεία Πηγάδας- Σάββατο 5 Μαρτίου 09:00 – 11:00

Πασαλιμάνι- Σάββατο 5 Μαρτίου 11:00 – 13:00

Πλατεία Γεννηματά- Σάββατο 5 Μαρτίου 13:00 – 15:00

Πάρκο Δηλαβέρη- Κυριακή 6 Μαρτίου 09:00 – 11:00

Παύλου Μελά- Κυριακή 6 Μαρτίου 11:00 – 13:00

Πλατεία Νεράιδας- Κυριακή 6 Μαρτίου 13:00 – 15:00

Πλαζ Φρεαττύδας- Δευτέρα 7 Μαρτίου 11:00 – 13:00

Αποκριάτικα μουσικοχορευτικα δρώμενα στην πόλη

Σάββατο 5 /3 Μαρίνα Ζέας – Πασαλιμάνι – Εμπορικό κέντρο

Κυριακή 6/3 Μικρολίμανο

Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα με εντυπωσιακές στολές και χορό θα βάλουν στο πνεύμα των ημερών τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης. Οι δρόμοι της πόλης θα γεμίσουν με μουσική, ρυθμό, χρώμα, ζωντάνια και κέφι, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα και αποκριάτικη διάθεση.

Παρέλαση ανιματερ καρναβαλιστών

Σάββατο 5/3 Εμπορικό Κέντρο

Κυριακή 6/3 Πασαλιμάνι, Μαρίνα Ζέας

Ξυλοπόδαροι, γνωστοί ήρωες παραμυθιών, καρτούν, ζογκλέρ, μπαλονάδες και ανιματέρ θα κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης, σε μια πρωτότυπη παρέλαση καρναβαλιστών γεμάτη χρώματα, σερπαντίνες, κομφετί, καραμέλες και θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

Το τρένο της αποκριάς

Σάββατο 5, Κυριακή 6/3

Το τρένο της Αποκριάς θα περάσει από τις γειτονιές του Πειραιά για να «σκορπίσει» αποκριάτικη διάθεση. Ανιματέρ με εντυπωσιακές αποκριάτικες στολές και καραμούζες θα κάνουν βόλτες σε κεντρικά σημεία της πόλης, δίνοντας ένα ξεχωριστό αποκριάτικο χρώμα, με latin μουσική, πυροτεχνήματα κορδέλας, χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες. Μια ξεχωριστή δράση από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά.

Διαδρομή Τρένου: Ακτή Μιαούλη – Σαχτούρη- Χαρ. Τρικούπη- Ακτή Μουτσοπούλου – Λαμπράκη Γεωργίου- Ηρώων Πολυτεχνείου-Χαρ. Τρικούπη-Ακτή Μιαούλη και τερματίζει Ακτή Ξαβερίου

Φεστιβάλ χαρταετών την Καθαρά Δευτέρα

Πλαζ Φρεαττύδας 10:00 -13:00

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς στον Δήμο Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με ένα εντυπωσιακό Φεστιβάλ Χαρταετών. Με σύνθημα «Κοίτα ψηλά» ο Δήμος Πειραιά καλεί τους Πειραιώτες να στρέψουν το βλέμμα τους στον πειραϊκό ουρανό, ο οποίος θα «πλημμυρίσει» με τεράστιους πολύχρωμους χαρταετούς μήκους 3 έως 35 μέτρων, εμπνευσμένοι από τον μαγικό κόσμο της θάλασσας. Γιγάντια χταπόδια, πολύχρωμα ψάρια, μέδουσες και εντυπωσιακά σαλάχια βγαίνουν από το βυθό της θάλασσας για να κατακλύσουν τον Πειραϊκό ουρανό. Μια εναέρια πολύχρωμη «παράσταση», η οποία θα προσφέρει στους Πειραιώτες μια μοναδική οπτική εμπειρία.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει μια σειρά αποκριάτικων δράσεων, προσαρμοσμένες στα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία και με τη σκέψη μας να είναι πάντα στους συνανθρώπους μας που βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές στην Ουκρανία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη και ένα κλίμα ελπίδας και αισιοδοξίας, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, προσφέροντας χαμόγελα και στιγμές χαράς σε όλους και κυρίως στα παιδιά, που είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών αυτών. Με την ελπίδα να λάβει τέλος το συντομότερο δυνατόν αυτή η ανθρωπιστική κρίση, θα ήθελα να ευχηθώ καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή με υγεία σε όλους».

Β.Π. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!