Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού για να μην περάσει στα χέρια των ρώσων Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού για να μην περάσει στα χέρια των ρώσων
Θρίλερ με τη φρεγάτα Hetman Sahaidachny του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, η οποία έχει βυθιστεί από την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στο λιμάνι του Μικολάιβ. Σύμφωνα με τον υπουργό άμυνας... Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού για να μην περάσει στα χέρια των ρώσων

Θρίλερ με τη φρεγάτα Hetman Sahaidachny του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, η οποία έχει βυθιστεί από την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στο λιμάνι του Μικολάιβ. Σύμφωνα με τον υπουργό άμυνας της χώρας, Αλεξέι Ρέζνικοφ, η φρεγάτα βυθίστηκε μετά από εντολή του ίδιου, ώστε να μην πέσει στα χέρια των ρώσων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων, ο Ρέζνικοφ δήλωσε σχετικά ότι «είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολη απόφαση ήταν για τους στρατιώτες και το πλήρωμα» και πρόσθεσε ότι, στο μέλλον, η χώρα του, θα δημιουργήσει έναν νέο, «σύγχρονο και πανίσχυρο» στόλο.

Γιατί αποφασίστηκε να βυθιστεί η ναυαρχίδα

Παρότι η φρεγάτα Hetman Sahaidachny  δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία, ήταν θέμα γοήτρου να μην πέσει στα χέρια της Ρωσίας καθώς αποτελεί τη ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου. Η κατάληψή της από τους ρώσους θα αποτελούσε εργαλείο προπαγάνδας που θα λειτουργούσε αρνητικά για το ηθικό των ουκρανών που δέχονται επίθεση.

Η φρεγάτα, 3.500 τόνων, κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο του Κερτς της Κριμαίας και εντάχθηκε στο ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό τον Απρίλιο του 1993. Το πλοίο διέθετε πυροβόλο καταστρώματος των 100 χιλιοστών, μικρότερα πυροβόλα, ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές χειροβομβίδων, σωλήνες τορπιλών και ελικόπτερο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος The Drive.

Η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου το 2008 μετείχε στην επιχείρηση «Active Endeavour» στη Μεσόγειο, που είχε στόχο την αποτροπή τρομοκρατών ή μεταφοράς όπλων μαζικής καταστροφής. Το 2013, το πλοίο μετείχε στη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση «Ocean Shield», κατά της πειρατείας στα ανοιχτά του Κέρατος της Αφρικής.

ethnos.gr

error: Content is protected !!