Τα μεγάλα χρηματιστήρια δεν δέχονται να αποκλείσουν τους Ρώσους χρήστες Τα μεγάλα χρηματιστήρια δεν δέχονται να αποκλείσουν τους Ρώσους χρήστες
«Πιστεύουμε ότι όλοι αξίζουν την πρόσβαση σε βασικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αν δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να την απαγορεύει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της... Τα μεγάλα χρηματιστήρια δεν δέχονται να αποκλείσουν τους Ρώσους χρήστες

«Πιστεύουμε ότι όλοι αξίζουν την πρόσβαση σε βασικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αν δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να την απαγορεύει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase

Δύο από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων του κόσμου, το Coinbase Global και το Binance, απέρριψαν τα αιτήματα να απαγορεύσουν σε όλους του Ρώσους να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να παρακάμπτουν τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας.

Παραμένοντας στη Ρωσία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα δύο χρηματιστήρια διαφοροποιούνται από τη στάση του κατεστημένου χρηματοπιστωτικού συστήματος, με ορισμένες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές και Αρχές κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος να θεωρούν ότι αποδυναμώνουν τις προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Μόσχα.

«Πιστεύουμε ότι όλοι αξίζουν την πρόσβαση σε βασικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αν δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να την απαγορεύει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Μπράιαν Αρμστρονγκ, με μία σειρά από tweets που έκανε, προσθέτοντας ότι το χρηματιστήριό του θα εφαρμόσει μία τέτοια γενική απαγόρευση αν η αμερικανική κυβέρνηση αποφασίσει κάτι τέτοιο.

«Δεν πρόκειται να παγώσουμε μονομερώς τους λογαριασμούς εκατομμυρίων αθώων χρηστών», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του Binance, που είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο crypto στον κόσμο.

Τα χρηματιστήρια θα συμμορφωθούν με κυρώσεις των ΗΠΑ

Και το Binance, πάντως, ανέφερε ότι θα συμμορφωθεί με τις κυρώσεις που θα επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια crypto έχουν δεχθεί πιέσεις να απαγορεύσουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες τους σε Ρώσους, ώστε να αποφευχθεί η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων από φορείς στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Η τιμή του bitcoin έκανε άλμα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς ο κόσμος στις δύο εμπόλεμες χώρες αναζητεί την αποθεματοποίηση και τη μεταφορά χρημάτων μέσω των ανώνυμων και αποκεντρωμένων crypto. Σήμερα, η τιμή του bitcoin υποχωρεί 5,4% στα 41.540 δολάρια. 

Με πληροφορίες από Reuters – imerisia.gr

error: Content is protected !!