Λαχείο με μυθικά κέρδη και αύξηση φόρων στα ιντερνετικά παίγνια για να μειωθούν τα ελλείμματα! Λαχείο με μυθικά κέρδη και αύξηση φόρων στα ιντερνετικά παίγνια για να μειωθούν τα ελλείμματα!
Έρχεται το Eurojackpot με κέρδη έως 90 εκατ. ευρώ – Οι νέες πηγές εσόδων που ψάχνει το το υπουργείο Οικονομικών Λαχείο με μυθικά κέρδη και... Λαχείο με μυθικά κέρδη και αύξηση φόρων στα ιντερνετικά παίγνια για να μειωθούν τα ελλείμματα!

Έρχεται το Eurojackpot με κέρδη έως 90 εκατ. ευρώ – Οι νέες πηγές εσόδων που ψάχνει το το υπουργείο Οικονομικών

Λαχείο με μυθικά κέρδη και αύξηση φόρων στα ιντερνετικά παίγνια επιλέγει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρει νέες πηγές εσόδων και να μειωθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.

Πρόκειται για κινήσεις οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της δημοσιονομικής στενότητας, καθώς από τη μια πλευρά τα δημόσια ταμεία έχουν επιβαρυνθεί αισθητά από την πανδημία, ενώ τα δημόσια έσοδα, από τη φορολογία εισοδημάτων και κατανάλωσης παρουσιάζουν στασιμότητα.

Αιτία είναι η ενεργειακή κρίση που απορροφά ένα μεγάλο μέρος των εισοδημάτων των νοικοκυριών, γεγονός που περιορίζει όχι μόνο τις αγορές μη βασικών αγαθών αλλά και την έγκαιρη πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.

Ήδη ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει επιπλέον φορολογία στους παίκτες των διαδικτυακών παιγνίων.

Ως «αντίδοτο», για να καμφθούν οι αντιδράσεις των διαδικτυακών εταιρειών παιχνιδιών, θα αυξηθεί το ποσό του μέγιστου στοιχηματισμού, ώστε να ενισχυθεί ο τζίρος τους.

Το υπουργείο Οικονομικών θα κερδίσει διπλά από τη συγκεκριμένη κίνηση. Αφενός η αύξηση του ελάχιστου ποσού πονταρίσματος, θα αυξήσει τον τζίρο, αφού ο περιορισμός των 2 ευρώ, που επιβλήθηκε έχει μειώσει τις συμμετοχές, αφετέρου με την αύξηση της φορολογίας των συγκεκριμένων παιχνιδιών, το κράτος θα αντλεί περισσότερα φορολογικά έσοδα.

Σήμερα η φορολογία των κερδών των τυχερών παιχνιδιών είναι 2,5% για κέρδη από τυχερά παίγνια 100-200 ευρώ, 5% για κέρδη 201-500 ευρώ και 7,5% για τα κέρδη 500 ευρώ και άνω.

Με τις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, ο μέγιστος φορολογικός συντελεστής θα αυξηθεί στο 10% ή και στο 20%.

Το ευρωπαϊκό υπερλαχείο

Παράλληλα το μεγάλο «στοίχημα» του υπουργείου Οικονομικών είναι το υπερλαχείο που θα φέρει το καλοκαίρι και στην Ελλάδα, ο ΟΠΑΠ.

Πρόκειται για το Eurojackpot που είναι το πανευρωπαϊκό Lotto, αλλά παρά το όνομα προσομοιάζει περισσότερο με το γνωστό Τζόκερ.

Το Eurojackpot παίζεται σήμερα σε 18 χώρες της Ευρώπης και προσφέρει κέρδη μέχρι και 90 εκατ. ευρώ, τα οποία ενδεχομένως θα αυξηθούν σύντομα σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Την απόφαση εισαγωγής του παιχνιδιού στην Ελλάδα θα εκδώσει προσεχώς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα το «τρέχει» ο ΟΠΑΠ.

Το μυστικό του ΥΠΟΙΚ για το νέο παιχνίδι που εξηγεί και την προθυμία του να το φέρει στην Ελλάδα, είναι η υψηλή του φορολογία. Ειδικότερα, τα ακαθάριστα έσοδα του ΟΠΑΠ από το Eurojackpot, θα φορολογούνται με 35%, αντί με 5% που φορολογούνται τα υπόλοιπα.

Πώς θα παίζεται

Στο Eurojackpot κάθε παίκτης κυνηγά να βρει 7 αριθμούς και συγκεκριμένα 5+2, αντί 5+1 στο Τζόκερ.

Θα επιλέγει 5 αριθμούς μέσα από 50 «βασικούς αριθμούς» και παράλληλα επιλέγει άλλους 2 αριθμούς μέσα από 10 «ευρωαριθμούς». Κάθε συμμετοχή θα κοστίζει 2 ευρώ και είναι πιο ακριβή σε σχέση με το Τζόκερ και το Λόττο.

Η δυσκολία πρόβλεψης των 5+2 αριθμών οδηγεί σε απανωτά τζακ-ποτ και σε πλούσια κέρδη. To 2021 σημειώθηκαν δύο jackpot ύψους 90 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος ήδη σημειώθηκαν δύο τζακποτ 48 και 11 εκατ. ευρώ.

Τα μεγάλα κέρδη προκύπτουν από τον σχεδόν πανευρωπαϊκό του χαρακτήρα. Στο Eurojackpot συμμετέχουν ήδη 18 χώρες και η Ελλάδα θα είναι η 19η και άρα είναι περισσότερα χρήματα που παίζονται και φυσικά τα κέρδη που μοιράζονται στους νικητές.

sofokleousin.gr

error: Content is protected !!