Γ. Γεωργαντάς: Όλες οι αποφάσεις μας έχουν ως μοναδικό στόχο τη στήριξη των πραγματικών αγροτών Γ. Γεωργαντάς: Όλες οι αποφάσεις μας έχουν ως μοναδικό στόχο τη στήριξη των πραγματικών αγροτών
«Όλες οι αποφάσεις μας είχαν και έχουν έναν και μοναδικό στόχο: τη στήριξη των πραγματικών αγροτών» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και... Γ. Γεωργαντάς: Όλες οι αποφάσεις μας έχουν ως μοναδικό στόχο τη στήριξη των πραγματικών αγροτών

«Όλες οι αποφάσεις μας είχαν και έχουν έναν και μοναδικό στόχο: τη στήριξη των πραγματικών αγροτών» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, σε διαδικτυακή παρέμβασή του στο συνέδριο που οργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Λαρισαίων Αγροτών».

   Σημείωσε ότι από την κυβέρνηση γίνεται προσπάθεια περιορισμού των συνεπειών από την αύξηση του κόστους παραγωγής που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, μέσω ενίσχυσης των καλλιεργειών που διασφαλίζουν την επισιτιστική επάρκεια της χώρας.

   Αναφέρθηκε στα μέτρα, ύψους 180 εκατ. ευρώ, που έχουν ληφθεί για την στήριξη των αγροτών, τονίζοντας: «Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν πολλές ανάγκες και προβλήματα και σας διαβεβαιώνω πως ό,τι μας επιτρέπει το δημοσιονομικό πλαίσιο θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρόνο απαιτηθεί».

   Ο κ. Γεωργαντάς μίλησε επίσης και για τη στήριξη των συνεργατικών σχημάτων και των νέων αγροτών, τονίζοντας: «Επιδίωξή μας να καταστήσουμε το αγροτικό επάγγελμα ελκυστικό για όσο περισσότερους, ιδιαίτερα νέους ανθρώπους. Η αγροτική παραγωγή χρειάζεται νέο αίμα και η κυβέρνησή μας με κάθε τρόπο στηρίζει αυτήν την πολιτική».

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!